Nurselin Mutfağı 6 Mayıs 2015 Burmalı Çörek Tarifi Kastamonu



6 Mayıs 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 6 Mayıs çarşamba nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 6 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Burmalı Çörek nasıl yapılır, 6 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Burmalı Çörek tarifi, Burmalı Çörek malzemeleri, Burmalı Çörek nasıl pişirilir, Burmalı Çörek nasıl yapılır, nurselin mutfağı Burmalı Çörek, Nurselin mutfağı çarşamba yemekleri, Nurselin Mutfağı kastamonu 06.05.2015 Burmalı Çörek Tarifi



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Burmalı Çörek tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

BURMALI ÇÖREK


Malzemeler:
Hamuru İçin:
4 su bardağı un
2 adet yumurta
1 çay kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1çay bardağı zeytinyağı
su

Açmak için:
nişasta
un

İç Harcı İçin:
2 su bardağı ceviz
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı:
Hamur malzemeleri ile yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir, yumurta büyüklüğünde parçalar alınır. Un ve nişasta yardımıyla incecik yufkalar açılır.Tereyağ eritilir, sıvı yağ ile karıştırılır, Ceviz iri iri kıyılır, Yufkalar yağ ile yağlanır. Üzerine cevizler üzerine serpilir. İkinci yufkada açılır, cevizlerin üzerine serilir ve rulo yapılır tepsiye kol böreği gibi birbirinin etrafına sarılır.Hamur bitene kadar aynı işlem uygulanır.Üzerine yağ sürülerek 160 derecede ısıtılmış fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}