4 Mayıs 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 4 Mayıs pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 4 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Lokum Kek nasıl yapılır, 4 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Lokum Kek tarifi, Lokum Kek malzemeleri, Lokum Kek nasıl pişirilir, Lokum Kek nasıl yapılır, nurselin mutfağı Lokum Kek , Nurselin mutfağı pazartesi yemekleri, Nurselin Mutfağı 04.05.2015 Lokum Kek Tarifi
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Lokum Kek tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
1 adet portakal
1 adet limon
Sosu İçin:
200 gr taze süt kreması
1 paket bitter çikolata
Üzeri İçin:
Hindistan cevizi
Hazırlanışı:
LOKUM KEK
Malzemeler:
4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
1 adet portakal
1 adet limon
Sosu İçin:
200 gr taze süt kreması
1 paket bitter çikolata
Üzeri İçin:
Hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Yumurta ve şeker mikserle iyice çırpılır. İçerisine süt ve yağ eklenerek tekrar çırpılır. Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek karışıma eklenerek karıştırılır. Portakal ve limon kabuğu rendesi de eklenip karıştırılır. Kare fırın tepsisine kek hamuru yayılarak 180 derece sıcak fırında kek pişirilir.
Sos için krema kaynama noktasına gelene kadar ısıtılır ve ocaktan alınır. Çikolata eklenip eriyene kadar karıştırılır ve soğumaya bırakılır. Pişen kekin ilk sıcaklığı gidince yağlı kağıt ile tepsiden alınır.
Kek kare kare küçük küpler şeklinde kesilip soğumaya bırakılır. Küpler karşılıklı iki köşesi boş kalacak şekilde çikolata sosa batırılır yani iki parmak ile tutulan köşeler hariç dört köşe sosa batırılıp Hindistan cevizine bulanır.
0 yorum:
Yorum Gönder