4 Mayıs 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 4 Mayıs pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 4 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Gül Poğaça nasıl yapılır, 4 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Gül Poğaça tarifi, Gül Poğaça malzemeleri, Gül Poğaça nasıl pişirilir, Gül Poğaça nasıl yapılır, nurselin mutfağı Gül Poğaça , Nurselin mutfağı pazartesi yemekleri, Nurselin Mutfağı 04.05.2015 Gül Poğaça Tarifi
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Gül Poğaça tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
Hamuru için:
5,5 su bardağı un
1 adet yumurta
1 paket kuru maya
1 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı şeker
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ
1 bardak su
İç harcı için:
250 gr beyaz peynir
1 tutam maydanoz
Üzeri için:
1 adet domates
1 adet yumurta
çörek otu
susam
Hazırlanışı:
Hamur malzemeleri karıştırılarak yumuşak bir hamur yoğurulur ve mayalanmaya bırakılır. Peynir ve doğranmış maydanoz karıştırılır. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alınarak un ve oklava yardımıyla yuvarlak açılır. Orta kısımları hariç kenarlara 4 çizik atılır. Orta kısma peynirli harçtan koyulduktan sonra karşılıklı olarak kesilen kısımlar birleştirilerek gül şekli verilir. Hazırlanan gül poğaçalar yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilerek peynirlerin üzerine domates dilimi yerleştirilerek kenarlarına yumurta sarısı sürülür.Susam ve çörek otu serpilir.
GÜL POĞAÇA
Malzemeler:
Hamuru için:
5,5 su bardağı un
1 adet yumurta
1 paket kuru maya
1 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı şeker
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ
1 bardak su
İç harcı için:
250 gr beyaz peynir
1 tutam maydanoz
Üzeri için:
1 adet domates
1 adet yumurta
çörek otu
susam
Hazırlanışı:
Hamur malzemeleri karıştırılarak yumuşak bir hamur yoğurulur ve mayalanmaya bırakılır. Peynir ve doğranmış maydanoz karıştırılır. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alınarak un ve oklava yardımıyla yuvarlak açılır. Orta kısımları hariç kenarlara 4 çizik atılır. Orta kısma peynirli harçtan koyulduktan sonra karşılıklı olarak kesilen kısımlar birleştirilerek gül şekli verilir. Hazırlanan gül poğaçalar yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilerek peynirlerin üzerine domates dilimi yerleştirilerek kenarlarına yumurta sarısı sürülür.Susam ve çörek otu serpilir.
0 yorum:
Yorum Gönder