1 Mayıs 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 1 Mayıs cuma nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 1 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Sarıklı Börek nasıl yapılır, 1 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Sarıklı Börek tarifi, Sarıklı Börek malzemeleri, Sarıklı Börek nasıl pişirilir, Sarıklı Börek nasıl yapılır, nurselin mutfağı Sarıklı Börek, Nurselin mutfağı cuma yemekleri, Nurselin Mutfağı 01.05.2015 mersin Sarıklı Börek Tarifi
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Sarıklı Börek tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
SARIKLI BÖREK
Malzemeler:
Hamuru için:
2 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya2 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
yarım su bardağı sıvı yağ
aldığı kadar un
İç Harcı;
1 su bardağı tahin
2 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
100 gram beyaz peynir
1 tutam maydanoz
1 adet yumurta
Hazırlanışı:
Ilıtılan 2 bardak süt ile 1 paket yaş maya geniş bir kaba alınır. Şekeri ve tuzu atılır. Yarım bardak sıvı yağ eklenir.
Kulak memesi kıvamını verebilmek için aldığı kadar unla hamuru yoğurulur. 12 beze alınır ve tabak büyüklüğünde açılır. Aralarına oda sıcaklığında bekletilen tereyağı ve tahin karışımı sürülüp üst üste dizilir.
Bu şekilde buzlukta 10-15 dakika yağı donana kadar bekletilir. Buzluktan alınan hamur merdane ile büyütülür ve sıkı sıkı rulo şeklinde sarılır. 2 parmak kalınlığında kesilir çıkan parçalar elde uzunlamasına büyütülür ve parmak etrafında yine rulo şeklinde sarılarak üzerine yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilir.
Ortasına isteğe bağlı olarak beyaz peynir ve maydanoz konulabilir. Yumurta sarısı sürülür ve 180 derecede fırına verilir.
0 yorum:
Yorum Gönder