Elinin lezzetine güvenenler, “En güzel yemeği ben yaparım” diyenler ekran başına...
Malzemeler:
2-3 su bardağı süt
4-5 yemek kaşığı un
2 yumurta
1 fincan sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tutam tarçın
yarım limonun kabuğunun rendesi
1 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı likit krema
1 kase toz şanti
8-10 adet çilek
1 adet muz
1 adet kivi
2 yemek kaşığı damla çikolata
Süslemek için:
pudra şekeri
toz antep fıstığı
Hazırlanışı:
Derin bir kapta süt, şeker, sıvı yağ, toz şeker, tarçın, limon kabuğu rendesi ve kakao iyice çırpılır. Ayrı bir kapta likit krema ve toz şanti mikserle kabarana kadar çırpılır. İçerisine küçük doğranan meyveler ve damla çikolata eklenerek karıştırılır. Krep tavasına biraz sıvı yağ damlatılarak peçete yardımıyla her tarafı yağlanır. Kepçe ile hazırlanan krep hamuru tavaya dökülerek her iki tarafı pişirilir. Pişen krep yuvarlak bir kase yardımıyla düzgün bir yuvarlak oluşturularak kesilir. Üzerine meyveli iç harçtan onun da üzerine tekrar krep döşenerek bir kaç kat yapılır. En üstüne pudra şekeri ve toz fıstık serpilerek servis edilir.
MEYVELİ VE ÇİKOLATALI KREP
Malzemeler:
2-3 su bardağı süt
4-5 yemek kaşığı un
2 yumurta
1 fincan sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tutam tarçın
yarım limonun kabuğunun rendesi
1 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı likit krema
1 kase toz şanti
8-10 adet çilek
1 adet muz
1 adet kivi
2 yemek kaşığı damla çikolata
Süslemek için:
pudra şekeri
toz antep fıstığı
Hazırlanışı:
Derin bir kapta süt, şeker, sıvı yağ, toz şeker, tarçın, limon kabuğu rendesi ve kakao iyice çırpılır. Ayrı bir kapta likit krema ve toz şanti mikserle kabarana kadar çırpılır. İçerisine küçük doğranan meyveler ve damla çikolata eklenerek karıştırılır. Krep tavasına biraz sıvı yağ damlatılarak peçete yardımıyla her tarafı yağlanır. Kepçe ile hazırlanan krep hamuru tavaya dökülerek her iki tarafı pişirilir. Pişen krep yuvarlak bir kase yardımıyla düzgün bir yuvarlak oluşturularak kesilir. Üzerine meyveli iç harçtan onun da üzerine tekrar krep döşenerek bir kaç kat yapılır. En üstüne pudra şekeri ve toz fıstık serpilerek servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder