Gülenay ile Pasta & Börek Programı Sevgi Baklavası Tarifi- 26 Mayıs 2015



gülenay ile pasta börek ne zaman başlıyor, gülenay ile pasta börek hangi kanalda, Gülenay ile Pasta Börek saat kaçta, Gülenay ile Pasta-Börek tarifleri, stv Gülenay ile Pasta-Börek programı Sevgi Baklavası Tarifi, pratik pasta tarifleri, kolay pasta börek tarifleri, 26 mayıs 2015 gülenay ile pasta börek tarifleri, 26 mayıs 2015 salı gülenay ile pasta börek Sevgi Baklavası tarifi, Gülenay ile pasta börekte bugün ne yapıldı,





GÜLENAY İLE PASTA & BÖREK

Yemek programlarına yeni bir tat getirecek olan Gülenay ile pasta & börek programı  STV ekranlarında hafta içi her gün saat 10:30'da, birbirinden pratik pasta ve börek tarifleriyle sizlerle buluşuyor.

SEVGİ BAKLAVASI
Malzemeler:
 1 çay bardağı yoğurt
 1 çay bardağı sıvı yağ
 1 çay bardağı süt
 1 yumurta
 1 tutam tuz
 2-3 damla limon suyu
 Aldığı kadar un
 2 paket mısır nişastası
 200 gram tereyağı
 1 çay bardağı sıvı yağ
 Yarım kilo ceviz içi
Şerbet İçin:
 4 su bardağı şeker
 4 su bardağı su
 Yarım limon

Hazırlanışı:
Tatlıya başlamadan önce şerbeti hazırlanmalı; çünkü şerbetin tatlıya soğuk dökülmesi gerekiyor,
Şerbet için şeker ve su tencereye alınır ve kaynatılır kaynamaya başladıktan  20 dakika sonra limon suyu damlatılarak altı kapatılır ve soğutulur.

Hamur için yoğurt, sıvı yağ, süt, yumurta, tuz, limon suyu ve alabildiği kadar un ile yumuşak bir hamur yoğurulur. Dinlenmeye bırakılır. Dinlenen hamur bezelere ayrılarak nişasta ile çok ince açılır.
Açılan yufkalardan biri tezgaha serilip kenarları içe katlanır. Orta kısmına çekilmiş ceviz koyulur. Yufka cevizin üstüne katlanıp boş kısımlardan büzülür. Büzülen kısımdan kesilerek tepsiye dizilir. Üzerine erimiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı  gezdirilerek 170 derece fırında pişirilir. Fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığı çıkınca üzerine soğutulmuş şerbet gezdirilir.
 


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}