Ana Ocağı Konya Tiridi Tarifi 14 Mayıs 2015 Perşembe



Ana Ocağı Konya Tiridi Tarifi 14 Mayıs 2015 Perşembe, ana ocağı tarifleri, ana ocağında bugün ne yapıldı, ana ocağı 14.05.2015,ana ocağı gül anne konya tiridi, ana ocağı konya tiridi



Ana ocağında gül anne her gün birbirinden lezzetli tarifleri kızlar öğretmeye devam ediyor.
İşte bugünün tarifi.

KONYA TİRİDİ

Malzemeler:
  • 300 gram dana bonfile
  • 6 çorba kaşığı süzme yoğurt
  • 1 adet soğan
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 adet tırnak pide
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 su bardağı sıcak su
Sosu için:
  • 1/2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay kaşığı toz biber


Hazırlanışı:
Etler kuşbaşı doğranır.Tencerede tereyağı eritilerek içerisine etler atılarak kavrulur.Üzerine sıcak su eklenerek kaynamaya bırakılır.Suyunu çektikten sonra tuz ve karabiber eklenerek altı kapatılır.
Soğanlar yarım ay şeklinde doğranır.Tuz serpilerek karıştırılır.Pideler küp küp doğranarak terayağı koyulan tavada kızartılır.Üzerine tuzlanmış soğanlar gezdirilir. Soğanların üzerine 6 kaşık yoğurt ilave edilerek, yoğurdun üzerine pişen etler eklenir. Üzerine sumak ve kimyon ve ince doğranmış maydanoz serpilir. Servis ederken tereyağında yakılmış toz biber sosu gezdirilir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}