Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
3 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
1 çay bardağı süt
1 yumurta
3 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Su
İçi İçin:
1 kase lor peyniri
150 gr beyaz peynir
50 gr kaşar peyniri
1 tutam maydanoz
Üzeri için:
yumurta sarısı
Hazırlanışı:
İç harcı için, lor peyniri bir kaseye alıyoruz. Beyaz peyniri üzerine ufalıyoruz. Kaşar peyniri de rendeliyoruz. Maydanozu ince ince doğrayıp katıyoruz ve karıştırıyoruz.
Unu karıştırma kabına alıyoruz, tuzunu atıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya yaş mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine sütü döküyoruz. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyuyoruz, yumurtayı kırıyoruz. Ilık su döküyoruz. Önce mayayı sıvılarla eritiyoruz. Kenardan un alarak hamuru yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan bezeler koparıyoruz. Tezgaha ve hamura un serpiyoruz. Hamurları merdaneyle oval şekilde açıyoruz. Hamurların bir ucuna peynirli harcımızdan koyuyoruz. Sadece harcın üzerine kapatacak kadar hamuru üzerine katlıyoruz. Uçtaki uzun hamuru da üç şerit şeklinde kesiyoruz. Bu üç şeriti de örüyoruz. Örgüyü iç harçlı hamurun üzerine çeviriyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Çörekotu serpiyoruz. Tepside mayalandırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
ÖRGÜLÜ POĞAÇA
Malzemeler:
3 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
1 çay bardağı süt
1 yumurta
3 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Su
İçi İçin:
1 kase lor peyniri
150 gr beyaz peynir
50 gr kaşar peyniri
1 tutam maydanoz
Üzeri için:
yumurta sarısı
Hazırlanışı:
İç harcı için, lor peyniri bir kaseye alıyoruz. Beyaz peyniri üzerine ufalıyoruz. Kaşar peyniri de rendeliyoruz. Maydanozu ince ince doğrayıp katıyoruz ve karıştırıyoruz.
Unu karıştırma kabına alıyoruz, tuzunu atıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya yaş mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine sütü döküyoruz. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyuyoruz, yumurtayı kırıyoruz. Ilık su döküyoruz. Önce mayayı sıvılarla eritiyoruz. Kenardan un alarak hamuru yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan bezeler koparıyoruz. Tezgaha ve hamura un serpiyoruz. Hamurları merdaneyle oval şekilde açıyoruz. Hamurların bir ucuna peynirli harcımızdan koyuyoruz. Sadece harcın üzerine kapatacak kadar hamuru üzerine katlıyoruz. Uçtaki uzun hamuru da üç şerit şeklinde kesiyoruz. Bu üç şeriti de örüyoruz. Örgüyü iç harçlı hamurun üzerine çeviriyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Çörekotu serpiyoruz. Tepside mayalandırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder