8 Mayıs 2015 Cuma Show Tv Nurselin Mutfağı İzle 08.05.2015



8 Mayıs 2015 Show Tv Nurselin Mutfağı İzle 08.05.2015,Show Tv Nurselin Mutfağı 8 mayıs 2015 cuma son bölüm izle , Show Tv Nurselin Mutfağı tek parça full izle 8 Mayıs 2015, nurselin mutfağı 8 Mayıs cuma tarifleri izle


NURSEL'İN MUTFAĞI 8 MAYIS 2015 CUMA TARİFLERİ


ALTIN KESESİ

Malzemeler:
Muhallebisi için:
5 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti
1 yemek kaşığı tereyağı

Krep hamuru için:
4 adet yumurta
2 su bardağı süt
5 yemek kaşığı şeker
1,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
yarım çay bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı su

Hazırlanışı:
Muhallebisi için tereyağı, süt, un, şeker pişirilir. Soğuduktan sonra içerisine toz krem şanti ve vanilya ilave edilerek mikserle çırpılır.Normal krep hamurundan daha cıvık bir hamur elde edilir. Krep hamuru için yumurta süt, şeker, un, kakao ve su mikserle iyice çırpılır. Krep tavası ısıtılarak sıvı yağ ile yağlanır ve bir kepçe krep hamuru tavaya yayılır.Kapağı kapalı bir şekilde krep hamuru pişirilir. Piştikten sonra arasına kremadan koyularak kese şeklinde kapatılır ve süslü ip ile bağlanır ve servis edilir.


ÜRGÜP KÖFTESİ

Malzemeler:
500 gr dana kıyma
7 adet patates
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Kızartmak için:
un
fındık yağı

Hazırlanışı:
patatesler ince bir şekilde rendelenerek bir kısmı kızartılır. Kalan patates rendesi, kıyma ,irmik, yumurta, doğranmış maydanoz ve sarımsak, tuz, karabiber karıştırılarak iyice yoğurulur. Daha sonra şekil verilerek una bulanır ve kızgın yağda kızartılır. Kızartılan patates rendelerinin üzerine kızaran köfteler dizilerek servis edilir.

KURU MANTI


Malzemeler:
Hamur İçin:
 su bardağı un
 1 tatlı kaşığı tuz
 3 su bardağı su

İçi İçin:
 500 gram dana kıyma
 1 yemek kaşığı tereyağı
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 tatlı kaşığı karabiber

Sos İçin:
 1 yemek kaşığı domates salçası
 2 bardak su

Hazırlanışı:
Un, su ve tuz karıştırılarak hamur yoğurulur. Üstü kapalı olarak dinlenmeye bırakılır.
 İçi için, tavaya yağ dökülerek kıyma kavrulur. İçerisine tuz ve karabiber eklenip ocaktan alınır.
Dinlenen hamur bezelere ayrılarak  un yardımı ile açılır.Hamurdan çay bardağı ile yuvarlaklar kesilir. İçerisine iç harç koyularak uçları birleştirilir ve tereyağı sürülmüş tepsiye dizilir. Üzerine aralıklı tereyağı parçaları koyularak ocağın üzerinde kısık ateşte çevire çeviri yüzü kızarana kadar pişirilir. Başak bir tepisi yardımı ile alt üst yapılır ve diğer yüzü de aynı şekilde pişirilir. Sos için,salça ve su kaynatılır. Sıcak mantıya sos dökülüp suyunu çeken kadar ocakta çevrilerek pişirilir ve servis edilir.





ASMA CACIĞI

Malzemeler:
300 gr taze asma yaprağı
1 çay bardağı bulgur
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
su

Üzeri için:
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak

Hazırlanışı:
soğanlar doğranarak yağda kavrulur. içerisine doğranmış asma yaprağı, salçalar, pul biber, tuz ve su ilave edilerek pişmeye bırakılır. Bira piştikten sonra bulgu ilave edilerek pişirmeye devam edilir.Yanında sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}