NURSEL'İN MUTFAĞI 8 MAYIS 2015 CUMA TARİFLERİ
ALTIN KESESİ
Malzemeler:
Muhallebisi için:
5 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti
1 yemek kaşığı tereyağı
Krep hamuru için:
4 adet yumurta
2 su bardağı süt
5 yemek kaşığı şeker
1,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
yarım çay bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı su
Hazırlanışı:
Muhallebisi için tereyağı, süt, un, şeker pişirilir. Soğuduktan sonra içerisine toz krem şanti ve vanilya ilave edilerek mikserle çırpılır.Normal krep hamurundan daha cıvık bir hamur elde edilir. Krep hamuru için yumurta süt, şeker, un, kakao ve su mikserle iyice çırpılır. Krep tavası ısıtılarak sıvı yağ ile yağlanır ve bir kepçe krep hamuru tavaya yayılır.Kapağı kapalı bir şekilde krep hamuru pişirilir. Piştikten sonra arasına kremadan koyularak kese şeklinde kapatılır ve süslü ip ile bağlanır ve servis edilir.
ÜRGÜP KÖFTESİ
Malzemeler:
500 gr dana kıyma

1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için:
un
fındık yağı
Hazırlanışı:
patatesler ince bir şekilde rendelenerek bir kısmı kızartılır. Kalan patates rendesi, kıyma ,irmik, yumurta, doğranmış maydanoz ve sarımsak, tuz, karabiber karıştırılarak iyice yoğurulur. Daha sonra şekil verilerek una bulanır ve kızgın yağda kızartılır. Kızartılan patates rendelerinin üzerine kızaran köfteler dizilerek servis edilir.
KURU MANTI
Hamur İçin:
su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı su
İçi İçin:
500 gram dana kıyma
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Sos İçin:
1 yemek kaşığı domates salçası
2 bardak su
Hazırlanışı:
Un, su ve tuz karıştırılarak hamur yoğurulur. Üstü kapalı olarak dinlenmeye bırakılır.
İçi için, tavaya yağ dökülerek kıyma kavrulur. İçerisine tuz ve karabiber eklenip ocaktan alınır.
Dinlenen hamur bezelere ayrılarak un yardımı ile açılır.Hamurdan çay bardağı ile yuvarlaklar kesilir. İçerisine iç harç koyularak uçları birleştirilir ve tereyağı sürülmüş tepsiye dizilir. Üzerine aralıklı tereyağı parçaları koyularak ocağın üzerinde kısık ateşte çevire çeviri yüzü kızarana kadar pişirilir. Başak bir tepisi yardımı ile alt üst yapılır ve diğer yüzü de aynı şekilde pişirilir. Sos için,salça ve su kaynatılır. Sıcak mantıya sos dökülüp suyunu çeken kadar ocakta çevrilerek pişirilir ve servis edilir.
Malzemeler:
300 gr taze asma yaprağı
1 çay bardağı bulgur
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
su
Üzeri için:
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
Hazırlanışı:
soğanlar doğranarak yağda kavrulur. içerisine doğranmış asma yaprağı, salçalar, pul biber, tuz ve su ilave edilerek pişmeye bırakılır. Bira piştikten sonra bulgu ilave edilerek pişirmeye devam edilir.Yanında sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.
ASMA CACIĞI
Malzemeler:
300 gr taze asma yaprağı
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
su
Üzeri için:
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
Hazırlanışı:
soğanlar doğranarak yağda kavrulur. içerisine doğranmış asma yaprağı, salçalar, pul biber, tuz ve su ilave edilerek pişmeye bırakılır. Bira piştikten sonra bulgu ilave edilerek pişirmeye devam edilir.Yanında sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder