Kanaltürk ekranlarında her hafta Tijen Aktay'ın hazırladığı tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle buluşuyor.
AYÇİÇEĞİ PASTA
Malzemeler:
6 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
5 kahve fincanı un
1 kahve fincanı kakao
1 paket kabartma tozu
Arası İçin:
500 ml krema
500 gr bitter çikolata
Üzeri için:
2 poşet krem şanti
1,5 su bardağı soğuk süt
2 damla sarı boya gıdası
2 su bardağı damla çikolata
Hazırlanışı:
Krema ısıtılarak içerisinde benmari usulü eritilen çikolata eklenerek soğumaya bırakılır. Yumurtalar şeker ve köpürene kadar mikserle çırpılır. içerisine un, kakao ve kabartama tozu elenerek katılır ve spatula ile karıştırılır. Yağlanan kelepçeli kalıba hazırlanan hamur dökülerek 170 derece ısıtılmış fırında pişirilir. Piştikten sonra soğuyan kek kalıptan çıkarılarak enine iki parçaya ayrılır. Arasına daha önce hazırlanan çikolatalı krema yayılarak üstüne diğer kek yerleştirilir. Üstüne kalan krema yayılarak kek kremayla kaplanır. Süslemek için süt, toz krem şanti kıvamını alana kadar çırpılır. Gıda boyası eklenip tekrar çırpılıp krema torbasına alınır. Kekin üzerine ayçiçeği şekli verilerek sıkılır. Ortasına damla çikolata serpilerek servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder