ERİŞTELİ PANE TAVUK
Malzemeler:
1 bütün tavuk göğsü
2 yumurta
2 çorba kaşığı un
1 kase galeta unu
tuz
karabiber
Kızartmak için:
sıvı yağ
Servisi için:
3 su bardağı erişte
2 çorba kaşığı tereyağı
su
tuz
Hazırlanışı:
Tavuk göğüsleri uzun uzun doğranır. Tuz ve karabiber serpilir. Bir tabağa çırpılmış iki yumurta koyulur. Bir tabağa galeta unu, bir tabağa da un koyulur. Tavuklar önce una, sonra yumurtaya sonra galeta ununa bulanır. Panelenen tavuklar sıvı yağda kızartılır. Bir tencerede su kaynatılır. Erişte haşlanır. Tuzu ve yağı koyulur. Erişte haşlanınca süzülür. Servis tabağına erişte koyulur. Üzerine eritilmiş tereyağı dökülür. Kenarlara kızarmış tavuklar dizilerek servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder