Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
500 gr yağlı dana kıyma
500 gr yağlı kuzu kıyma
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
3 adet domates
6 adet sivri biber
Hamuru için:
3 su bardağı un
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
su
Sosu İçin:
yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı sıcak su
Üzeri için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
Hazırlanışı:
Pide için, hamur malzemeleri karıştırılarak mayalandırılır ve fırında pişirilir. köfteler için kıyma etler, tuz ve karabiber iyice yoğurularak az yağda kızartılır.Sosu için sıvı yağda domates salçası kızartılarak içerisine tuz ve su eklenerek biraz kaynatılır. Pişen pideler küp küp doğranır.Üzerine köfteler yerleştirilir. Üzerine sos gezdirilir. yanında sarımsaklı yoğurt ve kızartılmış domates, biber ile servis edilir. İsteğe göre üzerine kızartılmış tereyağı gezdirilir.
Malzemeler:
4 adet yumurta
4 kahve fincanı şeker
1 fiske tuz
Çilek Reçeli İçin:
yarım kg çilek
yarım kg toz şeker
Hazırlanışı:
Çilek ve toz şeker tencerede iyice kıvamını alana kadar pişirilir ve soğutulur.
Yumurtalar, şeker ve 1 fiske tuz çırpma teli ile iyice koyulaşana kadar çırpılır. Yağlı kağıt serilen fırın tepsisine hazırlanan karışımdan kaşık ile alınarak yerleştirilir. 180 derece fırında 12 dk. pişirilir. Pişen bezeler soğuduktan sonra ortalarına parmakla bastırılarak oluşan çukura çilek reçeli yerleştirilir.
Malzemeler:
Hamuru için:
1 kg un
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
ılık su
İç Harcı İçin:
2 su bardağı ceviz
1 çay kaşığı tarçın
yarım çay kaşığı yeni bahar
1 yemek kaşığı şeker
Üzeri için:
2 adet yumurta
Hazırlanışı:
Hamur malzemeleri karıştırılarak yoğurulur ve 2 bezeye ayrılır. hazırlanan beze yağlı zeminde eller sürekli yağlanarak el ile inceltilir. Üzerine ceviz, yeni bahar, şeker ve tarçın karışımı serpilir ve rulo yapılır. Rulo 2 parmak eninde kesilerek kesik kısımları yukarı gelecek şekilde fırın tepsisine dizilerek mayalanması sağlanır. Mayalandıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
Malzemeler:
10 adet dolmalık kabak
400 gr kaşar loru
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
1 tutam taze nane
1 tutam çörek otu
Hazırlanışı:
Kabaklar suda haşlanır. Daha sonra uzunlamasına ikiye bölünerek kaşık yardımıyla içi çıkarılır. ortasına doğranmış maydanoz, dere otu, nane ve lor karışımı koyulur. çörek otu serpilir.
PİDELİ KÖFTE
Malzemeler:
500 gr yağlı dana kıyma
500 gr yağlı kuzu kıyma
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
3 adet domates
6 adet sivri biber
Hamuru için:
3 su bardağı un
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
su
Sosu İçin:
yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı sıcak su
Üzeri için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
Hazırlanışı:
Pide için, hamur malzemeleri karıştırılarak mayalandırılır ve fırında pişirilir. köfteler için kıyma etler, tuz ve karabiber iyice yoğurularak az yağda kızartılır.Sosu için sıvı yağda domates salçası kızartılarak içerisine tuz ve su eklenerek biraz kaynatılır. Pişen pideler küp küp doğranır.Üzerine köfteler yerleştirilir. Üzerine sos gezdirilir. yanında sarımsaklı yoğurt ve kızartılmış domates, biber ile servis edilir. İsteğe göre üzerine kızartılmış tereyağı gezdirilir.
KAYMAKLI
Malzemeler:
4 adet yumurta
4 kahve fincanı şeker
1 fiske tuz
Çilek Reçeli İçin:
yarım kg çilek
yarım kg toz şeker
Hazırlanışı:
Çilek ve toz şeker tencerede iyice kıvamını alana kadar pişirilir ve soğutulur.
Yumurtalar, şeker ve 1 fiske tuz çırpma teli ile iyice koyulaşana kadar çırpılır. Yağlı kağıt serilen fırın tepsisine hazırlanan karışımdan kaşık ile alınarak yerleştirilir. 180 derece fırında 12 dk. pişirilir. Pişen bezeler soğuduktan sonra ortalarına parmakla bastırılarak oluşan çukura çilek reçeli yerleştirilir.
GELİN LOKUMU
Malzemeler:
Hamuru için:
1 kg un
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
ılık su
İç Harcı İçin:
2 su bardağı ceviz
1 çay kaşığı tarçın
yarım çay kaşığı yeni bahar
1 yemek kaşığı şeker
Üzeri için:
2 adet yumurta
Hazırlanışı:
Hamur malzemeleri karıştırılarak yoğurulur ve 2 bezeye ayrılır. hazırlanan beze yağlı zeminde eller sürekli yağlanarak el ile inceltilir. Üzerine ceviz, yeni bahar, şeker ve tarçın karışımı serpilir ve rulo yapılır. Rulo 2 parmak eninde kesilerek kesik kısımları yukarı gelecek şekilde fırın tepsisine dizilerek mayalanması sağlanır. Mayalandıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
SALTANAT KAYIĞI
Malzemeler:
10 adet dolmalık kabak
400 gr kaşar loru
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
1 tutam taze nane
1 tutam çörek otu
Hazırlanışı:
Kabaklar suda haşlanır. Daha sonra uzunlamasına ikiye bölünerek kaşık yardımıyla içi çıkarılır. ortasına doğranmış maydanoz, dere otu, nane ve lor karışımı koyulur. çörek otu serpilir.
0 yorum:
Yorum Gönder