13 Mayıs 2015 Çarşamba Show Tv Nurselin Mutfağı İzle 13.05.2015



13 Mayıs 2015 Show Tv Nurselin Mutfağı İzle 13.05.2015,Show Tv Nurselin Mutfağı 13 mayıs 2015 çarşamba son bölüm izle , Show Tv Nurselin Mutfağı tek parça full izle 13 Mayıs 2015, nurselin mutfağı 13 Mayıs çarşamba tarifleri izle








Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Ekşili Pilav tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

EKŞİLİ PİLAV

Malzemeler:

1 kilo kuzu kuşbaşı et

 2 su bardağı kırık nohut. (Lepe)

4 su bardağı pirinç

 1 demet taze soğan

 2 adet kuru soğan 

 4 yemek kaşığı tereyağı
 1 çay kaşığı limon tuzu

 1 çay kaşığı zerdeçal

 1 tatlı kaşığı tuz


Hazırlanışı:

Kuşbaşı etler tuz atılan suda haşlanmak üzere düdüklü tencereye alınır. - Tencerenin dibine 1 kaşık tereyağ bırakılır.Eriyince küçük küçük doğranan kuru ve taze soğanlar eklenir. Haşlanan etler suyundan alınıp soğanlara bırakılır. 3-4 kepçe etin suyundan ilave edilir. Haşlanan kırık nohut eklenip 1 tatlı kaşığı limon tuzu ve 1 çay kaşığı zerdeçal bırakılır.1 taşım kaynayınca ocaktan alınır. - Başka bir tencereye bol su konur. Kaynayınca tuzlu sıcak suda 10-15 dakika bekletilen ve süzülen pirinçler içine atılır. Bol limon tuzu bırakılıp pişirilir. Pirinç haşlanınca suyu süzülür ve soğuk sudan geçirilir. Tekrar Dibine 1 kaşık tereyağ bırakılan tencereye alınır.Üzerine 2 kaşık tereyağı gezdirilir.

Demlenmeye bırakılır. - pişen pilav demini alınca sunum tabağına alınır. Üzerinde hazırlanan etli karışımla servis edilir.





ŞEKER YANIĞI TATLISI

Malzemeler:
1 kilo süt
3 adet yumurta
1 su bardağı irmik
2 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi

Sos İçin:
6 kaşık şeker
1 adet limon suyu
Üzeri için Antep fıstığı

Hazırlanışı:

Tencereye 1 kilo süt konur. 2 bardak şeker eklenir. 3 yumurta kırılır ve 1 bardak irmik konur. Çırpılarak muhallebisi pişirilir. Kıvama gelince 1 limon kabuğu rendesi ve 1 paket vanilya ilave edilip karıştırılarak ocaktan alınır. - 6 kaşık şeker ve 1 limonun suyu küçük bir tencereye alınır. Karamelize olana kadar karıştırılarak pişirilir. Ocaktan alınır alınmaz kaynarlığını kaybetmeden dikdörtgen ve derin bir kaba dökülür. Üzerine pişirilen ve sıcak olan muhallebi yayılır. Üzeri spatula ile düzeltilerek buzluğa alınır. 2-3 saat bekledikten sonra ters çevrilerek kalıbından çıkarılır.
Toz fıstık ile süslenerek sunuma alınır.



BALIK ÇÖREĞİ

Malzemeler:
Hamuru için:
1 paket yaş maya
3 adet yumurta
1 bardak ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 fiske şeker
1 bardak su
aldığı kadar un

İç harcı için:
1 kg dana kuşbaşı
2 su bardağı ceviz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon

Üzeri için:
1 adet yumurta
çörek otu

Hazırlanışı:
Kuşbaşı et düdüklüde pişirilir. Daha sonra büyük havanda etler dövülerek parçalanır ve içerisine ceviz eklenir. Hamur için olan malzemeler karıştırılarak yoğurulur ve mayalanmaya bırakılır. Tavada tereyağı eritilerek içerisine ufaltılmış et ve ceviz karışımı, tuz, zerdeçal, kimyon, katılır biraz piştikten sonra soğumaya bırakılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elde açılır içerisine iç harç koyularak uzunlamasına kapatılır. Yağlı kağıt serilen fırın tepsisine yerleştirilerek üzerine yumurta sürülerek üzerine çörek otu serpilerek 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.




TAŞ KÖFTE

Malzemeler:
1 kg ( 2 kere çekilmiş)kuzu kol kıyma
yarım su bardağı kırık nohut
1 çay bardağı pirinç
6 adet küçük boy patates
2 adet sivri biber
1 adet kuru soğan
1 avuç kuru reyhan
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı karabiber
2 çay kaşığı zerdeçal
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası

Hazırlanışı:
Geniş bir kaba soğan rendelenir. Kuzu kol kıyma üzerine bırakılır. Haşlanıp suyu süzülen kırık nohut ve yıkanan pirinç rondodan geçirilip kıymaya eklenir. Kuru reyhan ilave edilir. Karabiberi, tuzu ve zerdeçalı atılır. Özleşene kadar yoğurulur. - Tencerenin dibine tereyağı ve sıvı yağ eklenir. Biber ve domates salçası konur. Sıcak su eklenir. Hazırlanan harçtan ıslatılan elle büyük yuvarlak köfteler elde edilip kaynayan salçalı suya bırakılır. Kabuğu alınan küçük boy bütün patatesler ve sivri biberler eklenip pişirilmeye bırakılır.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}