12 Mayıs 2015 Oktay Usta Yeşil Elma Tavuk Sarma Tarifi



yeşil elma 12.04.2015 tarifleri, yeşil elma tarifler, oktay usta , oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta  Tavuk Sarma tarifi, yeşil elma  Tavuk Sarma nasıl yapılır,  Tavuk Sarma malzeme listesi, Tavuk Sarma tarifi,Tavuk Sarma nasıl yapılır,  Tavuk Sarma nasıl yapılır,  Tavuk Sarma tarifi, yeşil elma bugün, 12 nisan 2015 salı yeşil elma tarifleri, 12 nisan 2015 salı oktay usta tarifleri





Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.

TAVUK SARMA

Malzemeler:

1 bütün tavuk
1 paket mantar
2 diş sarımsak
1 tutam taze biberiye
zeytinyağı
tuz
karabiber

Garnitürü için:

3 havuç
3 patates
1 kase kiraz domates
6 yeşil biber
tuz
karabiber
zeytinyağı

Hazırlanışı:

Bütün tavuk açılıp içinden kemikli kısmı çıkarılır . Tavuğun içi boşaltılıp derisi de soyulduktan sonra et döveceğiyle vurarak kalın kısımları inceltilr. Açılan tavuk yağlı kağıt üzerine alınır. Mantarlar ince doğranır. Tavaya zeytinyağı dökülerek, mantar ve doğranmış sarımsak tuz ve karabiber atılır.


Mantar sotelenince altı kapatılır. Tavuğun üzerine tuz ve karabiber serpilir, bir kenarına mantarlı harç koyulur. Üzerine iki dal biberiye yaprağı koyulur. Tavuk, yağlı kağıt yardımıyla rulo şeklinde sarılır. Tavuk rulosu yağlı kağıtla sarılı halde fırın tepsisine koyulur. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 1 saat kadar pişirilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}