Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
1 bütün tavuk
1 paket mantar
2 diş sarımsak
1 tutam taze biberiye
zeytinyağı
tuz
karabiber
Garnitürü için:
3 havuç
3 patates
1 kase kiraz domates
6 yeşil biber
tuz
karabiber
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Bütün tavuk açılıp içinden kemikli kısmı çıkarılır . Tavuğun içi boşaltılıp derisi de soyulduktan sonra et döveceğiyle vurarak kalın kısımları inceltilr. Açılan tavuk yağlı kağıt üzerine alınır. Mantarlar ince doğranır. Tavaya zeytinyağı dökülerek, mantar ve doğranmış sarımsak tuz ve karabiber atılır.
Mantar sotelenince altı kapatılır. Tavuğun üzerine tuz ve karabiber serpilir, bir kenarına mantarlı harç koyulur. Üzerine iki dal biberiye yaprağı koyulur. Tavuk, yağlı kağıt yardımıyla rulo şeklinde sarılır. Tavuk rulosu yağlı kağıtla sarılı halde fırın tepsisine koyulur. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 1 saat kadar pişirilir.
TAVUK SARMA
Malzemeler:
1 bütün tavuk
1 paket mantar
2 diş sarımsak
1 tutam taze biberiye
zeytinyağı
tuz
karabiber
Garnitürü için:
3 havuç
3 patates
1 kase kiraz domates
6 yeşil biber
tuz
karabiber
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Bütün tavuk açılıp içinden kemikli kısmı çıkarılır . Tavuğun içi boşaltılıp derisi de soyulduktan sonra et döveceğiyle vurarak kalın kısımları inceltilr. Açılan tavuk yağlı kağıt üzerine alınır. Mantarlar ince doğranır. Tavaya zeytinyağı dökülerek, mantar ve doğranmış sarımsak tuz ve karabiber atılır.
Mantar sotelenince altı kapatılır. Tavuğun üzerine tuz ve karabiber serpilir, bir kenarına mantarlı harç koyulur. Üzerine iki dal biberiye yaprağı koyulur. Tavuk, yağlı kağıt yardımıyla rulo şeklinde sarılır. Tavuk rulosu yağlı kağıtla sarılı halde fırın tepsisine koyulur. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 1 saat kadar pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder