Ver Fırına 11 Mayıs 2015 Bezelyeli Somonlu Tart Tarifi
1 paket bezelye
1 paket krema
250 gr un
187 gr tereyağı
zeytinyağı
2 adet soğan
2-3 diş sarımsak
50 gr pudra şekeri
taze nane
dereotu
2 adet limon
1 paket labne
küçük paket somon füme
1 bardak mısır unu
10 gr yumurta sarısı
50 gr süt
7,5 gr tuz
Bezelyeleri bir tavada tereyağı ile soteliyoruz. İçine ince kıyım sarımsak,
tuz, karabiber ekliyoruz ve soteliyoruz.
Soğanları ince ince kıyıp tavada çeviriyoruz. Ardından içine unu ekleyip kavuruyoruz. İçine süt ve kremayı ekleyip iyice karıştırıyoruz. Beşamel sosumuz hazır. Hamur için: Un, pudra şekeri ve tuzu karıştırıyoruz. Sonra tereyağını ekliyoruz. Birleşip hamur kıvamına gelince sütü ve yumurta sarılarını yedirerek ekliyoruz. Tart kalıplarını yağlıyoruz ve mısır unu ile kaplıyoruz. Hamuru açıp tart kalıplarına yerleştiriyoruz. İçine ağırlık olması için nohut koyuyoruz. 190 derecede 15-20 dk pişiriyoruz. Hamurun en altına beşameli koyuyoruz, üzerine bezelyeleri koyuyoruz. En üste de labne ve somonu koyup servis ediyoruz.
Soğanları ince ince kıyıp tavada çeviriyoruz. Ardından içine unu ekleyip kavuruyoruz. İçine süt ve kremayı ekleyip iyice karıştırıyoruz. Beşamel sosumuz hazır. Hamur için: Un, pudra şekeri ve tuzu karıştırıyoruz. Sonra tereyağını ekliyoruz. Birleşip hamur kıvamına gelince sütü ve yumurta sarılarını yedirerek ekliyoruz. Tart kalıplarını yağlıyoruz ve mısır unu ile kaplıyoruz. Hamuru açıp tart kalıplarına yerleştiriyoruz. İçine ağırlık olması için nohut koyuyoruz. 190 derecede 15-20 dk pişiriyoruz. Hamurun en altına beşameli koyuyoruz, üzerine bezelyeleri koyuyoruz. En üste de labne ve somonu koyup servis ediyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder