LİMON PELTELİ İRMİK
Malzemeler:
keki için:
3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2,5 çay bardağı şeker
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
2,5 çay bardağı un
Muhallebisi için:
1 su bardağı irmik
5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 su bardağı hindistan cevizi
Peltesi için:
1 su bardağı limon suyu
yarım su bardağı şeker
1,5 yemek kaşığı nişasta
2,5 bardak su
Hazırlanışı:
Yumurta ve şeker mikserle köpürene kadar çırpılır. İçerisine yağ ve süt eklenerek çırpmaya devam edilir. Un, kakao, vanilya, kakao ve kabartma tozu eklenerek karıştırılır. Kek hamuru yağlanmış kelepçeli kalıba dökülerek 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
Muhallebisi için, süt, irmik, şeker kıvamını alan kadar pişirilir. Vanilya ve Hindistan cevizi eklenip mikser ile çırpılır.
Kek kalıptan çıkarılıp üst kısmı kesilir ve tekrar kalıba yerleştirilir.
Limonlar ince ince yuvarlak dilimlenerek kalıbın kenarına dizilir. Muhallebi kekin üzerine sıcak iken dökülerek yayılır. Limon dilimleri üzerine dizilir.
Pelte için limon suyu, şeker, su ocakta pişirilir. İçerisine su ile inceltilmiş nişasta karıştırılarak kıvamını alana kadar pişirilir. Pişen limon peltesi muhallebinin üzerine dökülür. Dolapta soğutulduktan sonra servis edilir.
Malzemeler:
6 su bardağı un
1 paket instanta kuru maya
1 su bardağı su
1,5 su bardağı süt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım su bardağı pekmez
2 su bardağı kavrulmuş susam
Hazırlanışı:
SİMİT
Malzemeler:
6 su bardağı un
1 paket instanta kuru maya
1 su bardağı su
1,5 su bardağı süt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım su bardağı pekmez
2 su bardağı kavrulmuş susam
Hazırlanışı:
Un ve maya karıştırılıp ortası havuz şeklinde açılır. İçerisine ılık su, süt, yumurta ve yağ eklenerek yumuşak bir hamur yoğrularak mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamur ikiye bölünür yarısına simit şekli verilir. Diğer yarısına, istenilen harç ile doldurulup poğaça şekli verilir ve biraz daha mayalanması sağlanır. su ve pekmez karıştırılarak simitler ilk önce pekmezli karışıma daha sonra susama bulanır. Poğaçaların üzerine bıçak ile çizik atılır. Hazırlanan simit ve poğaçalar 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
Malzemeler:
Hamur İçin:
125 gram tereyağı
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Yarım su bardağı kuru vişne
Yarım su bardağı damla çikolata
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yumurta
2,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
Sos İçin:
Yarım çay bardağı süt krema
250 gram çikolata
Hazırlanışı:
VİŞNELİ ÇİKOLATALI KURABİYE
Malzemeler:
Hamur İçin:
125 gram tereyağı
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Yarım su bardağı kuru vişne
Yarım su bardağı damla çikolata
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yumurta
2,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
Sos İçin:
Yarım çay bardağı süt krema
250 gram çikolata
Hazırlanışı:
Yağ ve pudra şekeri mikserle çırpılır. İçerisine sıvı yağ, yumurta eklenip çırpmaya devam edilir. Un, kakao,kabartma tozu, vanilya eklenerek hamur yoğurulur. Vişne ve damla çikolata eklenip biraz daha yoğrulur ve streç filme sarılıp dolapta dinlenmeye bırakılır.
Sos için, krema ısıtılarak ocaktan alınır ve içerisine çikolata eklenip eriyene kadar karıştırılır. Krema torbasına doldurularak dolapta dinlendirilir. Dinlenen hamurdan parçalar alınıp yuvarlak yapılır ve yağlı kağıt serilen tepsiye dizilir.170 derce ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirilir.
Pişen kurabiyeler soğuyunca üzerine krema torbası ile sos sıkılır.
Malzemeler:
5 adet patates
200 gr kaşar peyniri
2 adet yumurta
5 yemek kaşığı un
2 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için:
tel şehriye
un
yumurta
sıvı yağ
Hazırlanışı:
Patatesler haşlanarak rendelenir. İçerisine rende kaşar, un, yumurta, tuz katılarak karıştırılır. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak önce una daha sonra çırpılmış yumurtaya, en son olarak tel şehriyeye bulanarak kızgın yağda kızartılır.
ŞEHRİYE MANTOLU PATATES KROKET
Malzemeler:
5 adet patates
200 gr kaşar peyniri
2 adet yumurta
5 yemek kaşığı un
2 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için:
tel şehriye
un
yumurta
sıvı yağ
Hazırlanışı:
Patatesler haşlanarak rendelenir. İçerisine rende kaşar, un, yumurta, tuz katılarak karıştırılır. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak önce una daha sonra çırpılmış yumurtaya, en son olarak tel şehriyeye bulanarak kızgın yağda kızartılır.
0 yorum:
Yorum Gönder