samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta 3 Katlı Börek tarifi, yeşil elma 3 Katlı Börek nasıl yapılır, 3 Katlı Börek malzeme listesi, 3 Katlı Börek tarifi, 3 Katlı Börek nasıl yapılır, 3 Katlı Börek nasıl yapılır, 3 Katlı Börek tarifi, yeşil elma bugün, 11 Mayıs 2015 pazartesi yeşil elma tarifleri, 11 Mayıs 2015 pazartesi oktay usta tarifleri, evde 3 Katlı Börek nasıl yapılır
Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
3 yufka
100 gr tereyağı
1. KATI İÇİN:
500 gr havuç
zeytinyağı
tuz
karabiber
2. KATI İÇİN:
1 demet ıspanak yaprağı
tuz
karabiber
3. KATI İÇİN:
beyaz peynir
kaşar peyniri
ÜZERİ İÇİN:
yumurta sarısı
çörekotu
susam
HAZIRLANIŞI:
Havuçlar soyulur ve rendelenir. Tavaya zeytinyağı dökülür ve havuç sotelenir. Tuzu, karabiberi atılır. İlk yufka tezgaha serilir. Üzerine biraz eritilmiş tereyağı serpilir. Üzerine havuç serpilir. Üzerine ikinci yufka serilir. Tekrar tereyağı serpilir. Ispanak yaprakları üzerine iri iri kırıp koyulur. Tuz ve karabiber serpilir. Son yufka da üzerine serilir. Tereyağı sürülür. Beyaz peynir ve kaşar peyniri de üzerine rendelenir. Yufkanın kendi tarafımızdaki kısmı hafif katlanır. Sağ ve sol kenarları da hafif katlanarak rulo şeklinde sarılır. Ortadan ikiye kesilir ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yan yana koyulur. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Susam ve çörekotu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir..
3 KATLI BÖREK
Malzemeler:
3 yufka
100 gr tereyağı
1. KATI İÇİN:
500 gr havuç
zeytinyağı
tuz
karabiber
2. KATI İÇİN:
1 demet ıspanak yaprağı
tuz
karabiber
3. KATI İÇİN:
beyaz peynir
kaşar peyniri
ÜZERİ İÇİN:
yumurta sarısı
çörekotu
susam
HAZIRLANIŞI:
Havuçlar soyulur ve rendelenir. Tavaya zeytinyağı dökülür ve havuç sotelenir. Tuzu, karabiberi atılır. İlk yufka tezgaha serilir. Üzerine biraz eritilmiş tereyağı serpilir. Üzerine havuç serpilir. Üzerine ikinci yufka serilir. Tekrar tereyağı serpilir. Ispanak yaprakları üzerine iri iri kırıp koyulur. Tuz ve karabiber serpilir. Son yufka da üzerine serilir. Tereyağı sürülür. Beyaz peynir ve kaşar peyniri de üzerine rendelenir. Yufkanın kendi tarafımızdaki kısmı hafif katlanır. Sağ ve sol kenarları da hafif katlanarak rulo şeklinde sarılır. Ortadan ikiye kesilir ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yan yana koyulur. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Susam ve çörekotu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir..
0 yorum:
Yorum Gönder