Her hafta TV 8 ekranlarında yapımı kolay ve birbirinden lezzetli tarifler sunulan Ardanın Mutfağı'nda hazırlanan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
PEYNİRLİ MAYDANOZLU MAKARNA
Malzemeler:
1 paket deniz kabuğu makarna
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı eski kaşar
1 su bardağı İzmir tulumu
½ su bardağı parmesan
½ su bardağı cheddar
2-3 yemek kaşığı susam
1 bağ maydanoz
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Tüm peynirler rendelenir. Kaynayan tuzlu suda makarna haşlanarak süzülür.
Aynı tencerede tereyağı eritilerek, süzülen makarna tencereye alınıp karıştırılır.
Peynirler, ince kıyılmış maydanoz, kavrulmuş susam, tuz ve karabiber tencereye ilave edilerek, bir tur karıştırıp kapağı kapatılır ve 5 dakika kısık ateşte bu şekilde pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder