
200 GRAM SOMON
FİLETO
15 GRAM BAL
15 GRAM HARDAL
1/2 LİMON SUYU
2-3 DAL AYIKLANMIŞ DEREOTU
100 GRAM BROKOLİ
1 DIŞ SARIMSAK
1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
1/6 LİMONUN SUYU
TUZ
6 GR ÇAM FISTIĞI
YAPILIŞI:
BAL, HARDAL, LİMON SUYU VE DEREOTUNU BİR KAPTA KARIŞTIRIN. SOMONU İÇİNE ALIP 10-15 DAKİKA MARİNE EDİN. BİR TENCEREDE SU KAYNATIN. İÇİNE BİRAZ TUZ EKLEDİKTEN SONRA BROKOLİLERİ HAŞLAYIN VE ÇIKARIP SOĞUK SUYA ATIN. SARIMSAĞI DOĞRAYIN VE ZEYTİNYAĞINDA SOTELEYİN. İÇİNE BROKOLİLERİ ALIN 3-4 DAKİKA DAHA SOTELEYİN. SOMONU 200 DERECE FIRINDA 15 DAKİKA KADAR PİŞİRİN.
PARMESAN SEPET:
TOZ PARMESANI TAVAYAYUVARLAK BİR ŞEKİLDE KOYUN. KISIK ATEŞTE RENGİ DEĞİŞENE KADAR KENARLARINDAN FORM VEREREK ERİTİN. BİR KASENİN TERS TARAFINA SERİP KURUMASINI BEKLEYİN.
15 GRAM BAL
15 GRAM HARDAL
1/2 LİMON SUYU
2-3 DAL AYIKLANMIŞ DEREOTU
100 GRAM BROKOLİ
1 DIŞ SARIMSAK
1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
1/6 LİMONUN SUYU
TUZ
6 GR ÇAM FISTIĞI
YAPILIŞI:
BAL, HARDAL, LİMON SUYU VE DEREOTUNU BİR KAPTA KARIŞTIRIN. SOMONU İÇİNE ALIP 10-15 DAKİKA MARİNE EDİN. BİR TENCEREDE SU KAYNATIN. İÇİNE BİRAZ TUZ EKLEDİKTEN SONRA BROKOLİLERİ HAŞLAYIN VE ÇIKARIP SOĞUK SUYA ATIN. SARIMSAĞI DOĞRAYIN VE ZEYTİNYAĞINDA SOTELEYİN. İÇİNE BROKOLİLERİ ALIN 3-4 DAKİKA DAHA SOTELEYİN. SOMONU 200 DERECE FIRINDA 15 DAKİKA KADAR PİŞİRİN.
PARMESAN SEPET:
TOZ PARMESANI TAVAYAYUVARLAK BİR ŞEKİLDE KOYUN. KISIK ATEŞTE RENGİ DEĞİŞENE KADAR KENARLARINDAN FORM VEREREK ERİTİN. BİR KASENİN TERS TARAFINA SERİP KURUMASINI BEKLEYİN.
0 yorum:
Yorum Gönder