06 Mayıs 2015 tv8 Ver Fırına İzle - Ver Fırına 06 Mayıs 2015 Tarifleri, 06.05.2015 tv8 Ver Fırına son bölüm izle,tv8 Ver Fırına son bölüm tarifleri 06 mayıs 2015 , tv8 Ver Fırına tek parça full izle 06.05.2015 ,ver fırına haftanın birincisi kim oldu kim kazandı,06.05.2015 ver fırına tv8 tarifleri,
06 Mayıs 2015 tv8 Ver Fırına İzle - Ver Fırına 06 Mayıs 2015 Cevizli Yufka Mantısı Tarifi
MALZEMELER:
1 ADET YUFKA
150 GR
KIYMA
1 ADET
SOĞAN
1 ADET
SARIMSAK
YARIM SU
BARDAĞI ÇEKİLMİŞ CEVİZ
BİR TUTAM
MAYDANOZ
KARABİBER
PUL BİBER
NANE
TUZ
SOS:
1 YEMEK
KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
1 SU
BARDAĞI SU
SIVI YAĞ
ÜZERİ İÇİN:
3 YEMEK
KAŞIĞI YOĞURT
1 DİŞ
SARIMSAK
TUZ
KIZGIN
TEREYAĞINDA PUL BİBER NANE
YAPILIŞI:
SARIMSAK
VE SOĞANI İNCECİK DOĞRUYORUZ VE HAFİF SIVI YAĞINDA DİRİLİĞİNİ ALIYORUZ.
KIYMAMIZI,
CEVİZİ VE BAHARATLARI İLAVE EDİP GÜZELCE KAVURMAYA DEVAM EDİYORUZ.
YUFKAMIZI
ORTADAN İKİYE YARIM DAİRE ŞEKLİNDE KATLIYORUZ. HARCIMIZDAN UÇ KISMINA KOYUP
RULO ŞEKLİNDE SARIYORUZ.
3-4 CM
KALINLIĞINDA PARÇALAR KESİP GÜVECİMİZE SIK ŞEKİLDE YERLEŞTİRİYORUZ
SALÇAMIZI
YAĞDA KAVURUYORUZ VE SUYU İLAVE EDİP OCAKTAN ALIYORUZ.
GÜVECE
YERLEŞTİRDİĞİMİZ YUFKALARIN ÜZERİNE FIRÇA İLE SOSTAN SÜRÜP BİRAZ DA YUFKALARIN
ARALARINI AÇARAK KAŞIK YARDIMI İLE SOSLUYORUZ. 210 DERECE FIRINDA PİŞİRİYORUZ.
SARIMSAĞI
HAVANDA GÜZELCE DÖVÜYORUZ VE HAFİF TUZ İLE YOĞURDA İLAVE EDİP İYİCE
KARIŞTIRIYORUZ.
FIRINDAN
ÇIKAN VE HAFİF SOĞUTTUĞUMUZ YUFKALARIN ÜZERİNE YOĞURDU YETERİ KADAR DÖKÜP EN
ÜSTÜNE TEREYAĞINI DÖKÜYORUZ VE SERVİS EDİYORUZ.
0 yorum:
Yorum Gönder