
06 Mayıs 2015 tv8 Ver Fırına İzle - Ver Fırına 06 Mayıs 2015 Alp Mehmet Sıy İncirli Kestaneli Cevizli Turta Tarifi
3,5 su bardağı u
200 gr tereyağı
1 yumurta
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 su bardağı pudra şekeri
İçine: 250 gr kuru incir, 100 gr kestane şekeri, 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi, 100 gr taze kaymak, 1/2 su bardağı krema, 1 su bardağı süt, çay kaşığı ucu ile toz tarçın, 1 yumurta sarısı, Hamura 1 yumurta, 1 çay bardağı file badem
TART HAMUR
YAPILIŞI:
UN, TUZ VE PUDRA ŞEKERİ HARMANLANIR. KÜP DOĞRANMIŞ TEREYAĞI İLE YOĞRULURKEN
İÇİNE 1 ADET YUMURTA KIRILIP KIVAMLI BİR HAMUR ELDE EDERİZ.
HAMURU STREÇ İÇİNDE YOĞURUP ÜSTÜNE YİNE STREÇ KOYUP MERDANE İLE BÖYLE AÇARIZ
HAMURDAN ÜST KAPAK İÇİN HAMUR AYIRIRIZ.
KALAN HAMURU KALIBA KENARI YÜKSEK OLACAK ŞEKİLDE YAYARIZ.
ÜSTÜNE YAĞLI KAĞIT KOYARIZ VE ONUN ÜSTÜNE NOHUT KOYARAK FIRINA VERİRİZ. DİĞER ÜST KAPAK İÇİN AYRILAN HAMURU DOLAPTA STREÇLE SAKLARIZ.
İÇ DOLGU MALZEME HAZIRLANIŞI:
İNCİRLERİN ÇÖPLERİ ALINIR SÜT İLE ISITILARAK YUMUŞATILIR.
KESTANE ŞEKERİ İLE KREMA RONDODA MACUN KIVAMINDA ÇEKİLİR.
YUMUŞAYAN İNCİRLER MİNİK MİNİK DOĞRANIR.
DÖVÜLMÜŞ CEVİZ EKLENİR.
ÇAY KAŞIĞI UCU İLE TARÇIN DA KONUR.
TÜM MALZEMELER BİRLEŞTİRİLİR.
EN SON TAZE KAYMAK İLAVE EDİLİP BİRBİRİNE KARIŞMASI SAĞLANIR.
İÇ DOLGU KIVAMI KOYU OLURSA İNCİRİ YUMUŞATTIĞIMIZ SÜT İLAVE EDİLİR.
HAZIRLANAN MALZEME GÜZELCE PİŞEN TURTA HAMURUNA EŞİT ŞEKİLDE YAYILIR
VE BEKLERKEN BİZ ÜST KAPAĞI YAPARIZ.
ÜST KAPAK HAZIRLANIŞI:
DOLAPTAKİ STREÇ İÇİNDEKİ HAMUR, MERDANE YARDIMI İLE KALIBIN ÜST BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇILIR. ÜSTÜNE ŞEKİLLER VERİLİR BEN YAPRAK ŞEKLİ AÇIP ÖYLE YAPTIM (İÇİ HAVA ALARAK PİŞSİN DİYE). GÜZELCE DOLGUNUN ÜSTÜNE YERLEŞTİRİLİR.
KENARLARI YUMURTA AKI İLE YAPIŞTIRILIR TÜM KENARA FİLE BADEM YAPIŞTIRILARAK KONULUR. ÜST KAPAĞA YUMURTA SARISI SÜRÜP 170 DERECE FIRINDA ÜSTÜ KIZARINCA ÇIKARILIR.
UN, TUZ VE PUDRA ŞEKERİ HARMANLANIR. KÜP DOĞRANMIŞ TEREYAĞI İLE YOĞRULURKEN
İÇİNE 1 ADET YUMURTA KIRILIP KIVAMLI BİR HAMUR ELDE EDERİZ.
HAMURU STREÇ İÇİNDE YOĞURUP ÜSTÜNE YİNE STREÇ KOYUP MERDANE İLE BÖYLE AÇARIZ
HAMURDAN ÜST KAPAK İÇİN HAMUR AYIRIRIZ.
KALAN HAMURU KALIBA KENARI YÜKSEK OLACAK ŞEKİLDE YAYARIZ.
ÜSTÜNE YAĞLI KAĞIT KOYARIZ VE ONUN ÜSTÜNE NOHUT KOYARAK FIRINA VERİRİZ. DİĞER ÜST KAPAK İÇİN AYRILAN HAMURU DOLAPTA STREÇLE SAKLARIZ.
İÇ DOLGU MALZEME HAZIRLANIŞI:
İNCİRLERİN ÇÖPLERİ ALINIR SÜT İLE ISITILARAK YUMUŞATILIR.
KESTANE ŞEKERİ İLE KREMA RONDODA MACUN KIVAMINDA ÇEKİLİR.
YUMUŞAYAN İNCİRLER MİNİK MİNİK DOĞRANIR.
DÖVÜLMÜŞ CEVİZ EKLENİR.
ÇAY KAŞIĞI UCU İLE TARÇIN DA KONUR.
TÜM MALZEMELER BİRLEŞTİRİLİR.
EN SON TAZE KAYMAK İLAVE EDİLİP BİRBİRİNE KARIŞMASI SAĞLANIR.
İÇ DOLGU KIVAMI KOYU OLURSA İNCİRİ YUMUŞATTIĞIMIZ SÜT İLAVE EDİLİR.
HAZIRLANAN MALZEME GÜZELCE PİŞEN TURTA HAMURUNA EŞİT ŞEKİLDE YAYILIR
VE BEKLERKEN BİZ ÜST KAPAĞI YAPARIZ.
ÜST KAPAK HAZIRLANIŞI:
DOLAPTAKİ STREÇ İÇİNDEKİ HAMUR, MERDANE YARDIMI İLE KALIBIN ÜST BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇILIR. ÜSTÜNE ŞEKİLLER VERİLİR BEN YAPRAK ŞEKLİ AÇIP ÖYLE YAPTIM (İÇİ HAVA ALARAK PİŞSİN DİYE). GÜZELCE DOLGUNUN ÜSTÜNE YERLEŞTİRİLİR.
KENARLARI YUMURTA AKI İLE YAPIŞTIRILIR TÜM KENARA FİLE BADEM YAPIŞTIRILARAK KONULUR. ÜST KAPAĞA YUMURTA SARISI SÜRÜP 170 DERECE FIRINDA ÜSTÜ KIZARINCA ÇIKARILIR.
0 yorum:
Yorum Gönder