Nurselin Mutfağı 9 Nisan 2015 Kerebiç Tatlısı Tarifi



9 nisan 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 9 nisan perşembe nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 9 nisan 2015 nurselin mutfağı Kerebiç Tatlısı nasıl yapılır, 9 nisan 2015 nurselin mutfağı Kerebiç Tatlısı tarifi, Kerebiç Tatlısı malzemeleri, Kerebiç Tatlsı nasıl pişirilir, Kerebiç Tatlısı nasıl yapılır, nurselin mutfağı Kerebiç Tatlısı, Nurselin mutfağı mersin yemekleri, Nurselin Mutfağı  09.04.2015 Kerebiç Tatlısı Tarifi





Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Kerebiç Tatlısı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

KEREBİÇ TATLISI

Malzemeler:
Hamuru İçin:
1 kğ irmik
4 kaşık katı yağ
1 bardak un
1,5 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
1,5 bardak sıvı yağ
2 bardak ılık su

Kerebiç Sosu:
120 gr çöven otu suyu
7 bardak şeker
3,5 bardak su

İç Harcı İçin:
1,5 bardak ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı:
İrmik, yağ, un, kabartma tozu, mahlep, sıvı yağ ve ılık su ile hamur yoğurulur. Bu arada kerebiç sosu için için çöven otu suyu, şeker ve su iyice köpürene kadar mikserle çırpılır.Dolapta 15 dk soğutulur. Ceviz rondodan geçirilerek tarçınla karıştırılır. Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak içli köfte gibi açılır.İçerisine ceviz doldurularak kapatılır ve fırın tepsisine yerleştirilir. 200 derece önceden ısıtılmış sıcak fırında 15 dk pişirilir. Piştikten sonra soğutularak kerebiç sosu ile birlikte üzerine tarçın serpilerek servis edilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}