29 nisan 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 29 nisan çarşamba nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 29 nisan 2015 nurselin mutfağı Cızbız nasıl yapılır, 29 nisan 2015 nurselin mutfağı Cızbız tarifi, Cızbız malzemeleri, Cızbız nasıl pişirilir, Cızbız nasıl yapılır, nurselin mutfağı Cızbız, Nurselin mutfağı çarşamba yemekleri, Nurselin Mutfağı 29.04.2015 Cızbız Tarifi
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Cızbız tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 bardak ılık su
1 bardak mısır unu
4,5 su bardağı un
İçi İçin:
Yarım demet maydanoz
2 sap pırasa
Yarım demet dereotu
1 bağ ısırgan otu
200 gram beyaz peynir
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Hazırlanışı:
CIZBIZ
Malzemeler:
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 bardak ılık su
1 bardak mısır unu
4,5 su bardağı un
İçi İçin:
Yarım demet maydanoz
2 sap pırasa
Yarım demet dereotu
1 bağ ısırgan otu
200 gram beyaz peynir
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Hazırlanışı:
Hamur için su, maya, tuz ve şeker karıştırılarak üzerine un ilave edilir ve yoğurulur. Üstü kapatılarak mayalanmaya bırakılır.
İçi için maydanoz, pırasa, dereotu, ve ısırgan otu doğranır. İçerisine peynir koyularak karıştırılır.
Mayalanan hamurdan biraz ayrılır. Un ve yağ ile tezgah yağlanır. Yağ ile hamur tekrar yoğrulur.
Yağ yardımı ile hamur büyütülür ve yağlanan tepsiye yayılır. Üzerine iç harç serpilir.
Mısır unu kaynar su ile açılır ve ayrılan hamur ile mısır unu hızlı çırpılarak homojen olana kadar karıştırılır.Karışım yeşillikli harcın üstüne belli aralıklarla dökülür.Yumurta ve zeytinyağı çırpılıp üzerine gezdirilir ve 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder