23 nisan 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 23 nisan perşembe nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 23 nisan 2015 nurselin mutfağı Pankek nasıl yapılır, 23 nisan 2015 nurselin mutfağı Pankek tarifi, Pankek malzemeleri, Pankek nasıl pişirilir, Pankek nasıl yapılır, nurselin mutfağı Pankek, Nurselin mutfağı perşembe yemekleri, Nurselin Mutfağı 23.04.2015 Pankek Tarifi
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Pankek tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
Süt tencereye alınır. İçerisine şeker, un ve nişasta koyulur. 1 yumurta kırılır ve çırpılarak muhallebisi pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınır ve tereyağı eklenip eritilir. Soğumaya bırakılır.
Geniş bir kaba 2 yumurta kırılır. İçerisine süt ve sıvı yağ koyulur. Kabartma tozu ve tuz eklenir. Yarım çay bardağı zeytinyağı ilave edilip ortalama 2 bardak unla çırpılıp hamuru hazırlanır. Üzerine peçete ile sıvı yağ gezdirilen tavaya küçük bir kepçe ile bırakılarak arkalı önlü pişirilir.
1 paket süt kreması ocağa alınır. Kaynamadan içine bitter çikolata atılıp eritilir ve sosu hazırlanır.
Pişen 3 kat hamurun arasına muhallebi sürülür ve muz konup sunum tabağına alınır. Üzerine hazırlanan çikolatalı sosu gezdirilir ve çilekle süslenerek servis edilir.
PANKEK
Malzemeler:
KREMASI İÇİN.
yarım litre süt.
2 çay bardağı şeker.
1 çay bardağı un.
1 çay bardağı nişasta.
1 yumurta.
50 g tereyağ.
HAMURU İÇİN.
1 çay bardağı un.
1 çay bardağı nişasta.
1 yumurta.
50 g tereyağ.
HAMURU İÇİN.
2 su bardağı un.
2 adet yumurta.
2 çay bardağı süt.
yarım paket kabartma tozu.
yarım çay kaşığı tuz.
1 çay bardağı ayçiçek yağı.
yarım çay bardağı zeytinyağı
İÇİ İÇİN.
2 adet yumurta.
2 çay bardağı süt.
yarım paket kabartma tozu.
yarım çay kaşığı tuz.
1 çay bardağı ayçiçek yağı.
yarım çay bardağı zeytinyağı
İÇİ İÇİN.
yarım kilo çilek.
2 adet muz.
SOSU İÇİN.
2 adet muz.
SOSU İÇİN.
160 g bitter çikolata.
1 paket taze krema.
HAZIRLANIŞI
1 paket taze krema.
HAZIRLANIŞI
Geniş bir kaba 2 yumurta kırılır. İçerisine süt ve sıvı yağ koyulur. Kabartma tozu ve tuz eklenir. Yarım çay bardağı zeytinyağı ilave edilip ortalama 2 bardak unla çırpılıp hamuru hazırlanır. Üzerine peçete ile sıvı yağ gezdirilen tavaya küçük bir kepçe ile bırakılarak arkalı önlü pişirilir.
1 paket süt kreması ocağa alınır. Kaynamadan içine bitter çikolata atılıp eritilir ve sosu hazırlanır.
Pişen 3 kat hamurun arasına muhallebi sürülür ve muz konup sunum tabağına alınır. Üzerine hazırlanan çikolatalı sosu gezdirilir ve çilekle süslenerek servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder