samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta Tavuk Soteli Pilav tarifi, yeşil elma Tavuk Soteli Pilav nasıl yapılır, Tavuk Soteli Pilav malzeme listesi, Tavuk Soteli Pilav tarifi, Tavuk Soteli Pilav nasıl yapılır, Tavuk Soteli Pilav nasıl yapılır, Tavuk Soteli Pilav tarifi, yeşil elma bugün, 23 nisan 2015 perşembe yeşil elma tarifleri, 23 nisan 2015 perşembe oktay usta tarifleri, evde Tavuk Soteli Pilav nasıl yapılır
Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
4 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz
su
Sotesi İçin:
750 gr tavuk eti
5 yeşil biber
3 diş sarımsak
2 domates
2 çorba kaşığı biber püresi
1 çorba kaşığı domates salçası
zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Zeytinyağı ve pirinci orta boy bir pilav tenceresine alıp pirinci kavurmaya başlıyoruz. Tereyağını ekleyip 3-4 dakika kadar pirinçlerimizi kavurduktan sonra üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak suyunu döküyoruz. Ortalama 1 tatlı kaşığı tuzunu ekleyip karıştırıyoruz. Kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Sotesi için, kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini ve zeytinyağını geniş bir tavaya alıyoruz. Tavuklar suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz. İnce doğranmış yeşil biber ve sarımsağı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. İnce doğranmış domates, biber püresi ve domates salçasını ilave ediyoruz. Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırıyoruz. Tavuklar piştikten sonra altını kapatıyoruz. Pilavı ortası delikli bir kek kalıbına koyup tabağa ters çıkartıyoruz. Tavuk sotesini ortadaki boşluğa koyup servis ediyoruz.
TAVUK SOTELİ PİLAV
Malzemeler:
4 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz
su
Sotesi İçin:
750 gr tavuk eti
5 yeşil biber
3 diş sarımsak
2 domates
2 çorba kaşığı biber püresi
1 çorba kaşığı domates salçası
zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Zeytinyağı ve pirinci orta boy bir pilav tenceresine alıp pirinci kavurmaya başlıyoruz. Tereyağını ekleyip 3-4 dakika kadar pirinçlerimizi kavurduktan sonra üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak suyunu döküyoruz. Ortalama 1 tatlı kaşığı tuzunu ekleyip karıştırıyoruz. Kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Sotesi için, kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini ve zeytinyağını geniş bir tavaya alıyoruz. Tavuklar suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz. İnce doğranmış yeşil biber ve sarımsağı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. İnce doğranmış domates, biber püresi ve domates salçasını ilave ediyoruz. Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırıyoruz. Tavuklar piştikten sonra altını kapatıyoruz. Pilavı ortası delikli bir kek kalıbına koyup tabağa ters çıkartıyoruz. Tavuk sotesini ortadaki boşluğa koyup servis ediyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder