16 nisan 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 16 nisan perşembe nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 16 nisan 2015 nurselin mutfağı Pirinçli Tavuklu Mantı nasıl yapılır, 16 nisan 2015 nurselin mutfağı Pirinçli Tavuklu Mantı tarifi, Pirinçli Tavuklu Mantı malzemeleri, Pirinçli Tavuklu Mantı nasıl pişirilir, Pirinçli Tavuklu Mantı nasıl yapılır, nurselin mutfağı Pirinçli Tavuklu Mantı, Nurselin mutfağı edirne yemekleri, Nurselin Mutfağı 16.04.2015 Pirinçli Tavuklu Mantı Tarifi
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Pirinçli Tavuklu Mantı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
1 bütün tavuk
1,5 bardak pirinç
1 adet soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 bardak su
1 çay kaşığı tuz
Hamuru için:
4 bardak un
1 adet yumurta
1 fiske tuz
su
Sosu İçin:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Hazırlanışı:
Soğanlar yemeklik doğranır tencereye sıvı yağ, su ve pirinç ilave edilerek pilav pişirilir üzerine karabiber eklenerek soğumaya bırakılır.Hamuru için un, yumurta, tuz ve su ile hamur yoğurularak bezelere ayrılır. Bezeler un ve oklavayla açılarak normal mantıya göre daha büyük kareler şeklinde kesilir. Karelerin içerisine soğuyan pirinç pilavı koyularak sıkılır ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir.180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Bütün tavuk tencerede haşlanır. Piştikten sonra suyundan çıkarılarak etleri kemiklerinden ayrılarak didilir. Mantı fırından çıktıktan sonra üzerine tavuk suyu gezdirilir. et suyunu çekmesi için yaklaşık 10 dk kadar fırında pişirilir. Piştikten sonra üzerine didilen etler yayılarak servis edilir. Tavada tereyağı ve kırmızı biber kızartılarak mantının üzerine gezdirilir.Afiyet olsun.
PİRİNÇLİ TAVUKLU MANTI
Malzemeler:
1 bütün tavuk
1,5 bardak pirinç
1 adet soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 bardak su
1 çay kaşığı tuz
Hamuru için:
4 bardak un
1 adet yumurta
1 fiske tuz
su
Sosu İçin:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Hazırlanışı:
Soğanlar yemeklik doğranır tencereye sıvı yağ, su ve pirinç ilave edilerek pilav pişirilir üzerine karabiber eklenerek soğumaya bırakılır.Hamuru için un, yumurta, tuz ve su ile hamur yoğurularak bezelere ayrılır. Bezeler un ve oklavayla açılarak normal mantıya göre daha büyük kareler şeklinde kesilir. Karelerin içerisine soğuyan pirinç pilavı koyularak sıkılır ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir.180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Bütün tavuk tencerede haşlanır. Piştikten sonra suyundan çıkarılarak etleri kemiklerinden ayrılarak didilir. Mantı fırından çıktıktan sonra üzerine tavuk suyu gezdirilir. et suyunu çekmesi için yaklaşık 10 dk kadar fırında pişirilir. Piştikten sonra üzerine didilen etler yayılarak servis edilir. Tavada tereyağı ve kırmızı biber kızartılarak mantının üzerine gezdirilir.Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder