Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
ÜÇ İKİ BİR TUZLU KURABİYE
Malzemeler:
6,5 bardak un
3 paket çeşnili kabartma tozu
2 bardak yoğurt
1 bardak sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
galeta unu
Hazırlanışı:
Yoğurt, sıvı yağ,tuz, çeşnili kabartma tozu karıştırılarak alabildiğince un ilavesiyle yumuşak bir hamur yoğurulur. Hamurdan yuvarlaklar koparılarak (alt kısmı hariç) galeta ununa bulanarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
KELLE PAÇA ÇORBASI
Malzemeler:
1 kuzu kelle
5 parça ilikli kemik
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
1 bardak süt
2 yemek kaşığı un
Sosu için:
1 baş sarımsak
1 bardak elma sirkesi
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Hazırlanışı:
Kelle ve ilikli kemik su ile birlikte düdüklüde iyice pişirilir. Piştikten sonra etler kemiklerinden ayrılarak didilir. Kellenin suyu tencereye dökülür içerisine didilen etler eklenir. Terbiyesi için süt, yumurta,un ve biraz et suyu karıştırılır ve tenceredeki etlere eklenir. Sarımsaklar dövülerek sirke le karıştırılır ve kelle paçanın içerine karıştırılır. Tavada tereyağı ve kırmızı biber kızartılarak kelle paçanın üzerine gezdirilir.
PİRİNÇLİ TAVUKLU MANTI
Malzemeler:
1 bütün tavuk
1,5 bardak pirinç
1 adet soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 bardak su
1 çay kaşığı tuz
Hamuru için:
4 bardak un
1 adet yumurta
1 fiske tuz
su
Sosu İçin:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Hazırlanışı:
Soğanlar yemeklik doğranır tencereye sıvı yağ, su ve pirinç ilave edilerek pilav pişirilir üzerine karabiber eklenerek soğumaya bırakılır.Hamuru için un, yumurta, tuz ve su ile hamur yoğurularak bezelere ayrılır. Bezeler un ve oklavayla açılarak normal mantıya göre daha büyük kareler şeklinde kesilir. Karelerin içerisine soğuyan pirinç pilavı koyularak sıkılır ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir.180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Bütün tavuk tencerede haşlanır. Piştikten sonra suyundan çıkarılarak etleri kemiklerinden ayrılarak didilir. Mantı fırından çıktıktan sonra üzerine tavuk suyu gezdirilir. et suyunu çekmesi için yaklaşık 10 dk kadar fırında pişirilir. Piştikten sonra üzerine didilen etler yayılarak servis edilir. Tavada tereyağı ve kırmızı biber kızartılarak mantının üzerine gezdirilir.Afiyet olsun.
TERBİYELİ KUZU
Malzemeler:
1 kg kuzu kuşbaşı
1 adet kuru soğan
yarım demet taze soğan
yarım demet taze nane
1 çay bardağı sıvı yağ
Terbiyesi için:
1 kase yoğurt
3 adet yumurta
Hazırlanışı:
Kuşbaşı et tencerede iyice kavrulur üzerine sıvı yağ ve doğranmış kuru soğan ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Üzerine 1 bardak su ilave edilerek pişmeye bırakılır.Taze soğan ve taze nane ince ince doğranır.Pişen ete eklenerek yaklaşık 15 dakika birlikte pişirilir.Terbiyesi için yumurta sarısı ve yoğurt karıştırılır. Etlerin üzerine ilave edilerek biraz daha pişirilir ve servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder