13 nisan 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 13 nisan pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 13 nisan 2015 nurselin mutfağı Maklube nasıl yapılır, 13 nisan 2015 nurselin mutfağı Maklube tarifi, Maklube malzemeleri, Maklube nasıl pişirilir, Maklube nasıl yapılır, nurselin mutfağı Maklube, Nurselin mutfağı antakya yemekleri, Nurselin Mutfağı 13.04.2015 Maklube Tarifi
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Maklube tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
500 gr kuzu kuşbaşı rt
1 kilo patlıcan
250 gr tuzsuz badem
50 gr dolmalık fıstık
4 bardak pirinç
8 bardak et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Etler düdüklüde haşlanır.Pirinç tuzlu suda ıslatılarak biraz bekletilir ve süzülür. Tencereye tereyağı eklenir.Üzerine badem ve fıstık eklenerek kavrulur. Patlıcanlar uzunlamasına dilimlenerek ayrı bir tavada sıvı yağda kızartılır. Kızartılan patlıcanlar pilav tenceresinin tabanına ve yanlarına boşluk kalmayacak şekilde iyice yerleştirilir.Üzerine haşlanıp süzülen etler yayılır.Daha sonra kavrulmuş badem ve fıstıklar gezdirilir.Üzerine pirinçte eklenerek et suyu dökülür ve ocakta kısık ateşte pişmeye bırakılır.Piştikten sonra sunum kabına ters çevrilerek servis edilir.
MAKLUBE
Malzemeler:
500 gr kuzu kuşbaşı rt
1 kilo patlıcan
250 gr tuzsuz badem
50 gr dolmalık fıstık
4 bardak pirinç
8 bardak et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Etler düdüklüde haşlanır.Pirinç tuzlu suda ıslatılarak biraz bekletilir ve süzülür. Tencereye tereyağı eklenir.Üzerine badem ve fıstık eklenerek kavrulur. Patlıcanlar uzunlamasına dilimlenerek ayrı bir tavada sıvı yağda kızartılır. Kızartılan patlıcanlar pilav tenceresinin tabanına ve yanlarına boşluk kalmayacak şekilde iyice yerleştirilir.Üzerine haşlanıp süzülen etler yayılır.Daha sonra kavrulmuş badem ve fıstıklar gezdirilir.Üzerine pirinçte eklenerek et suyu dökülür ve ocakta kısık ateşte pişmeye bırakılır.Piştikten sonra sunum kabına ters çevrilerek servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder