Deryanın Dünyası 8 Nisan 2015 tarifleri İzle- Deryanın Dünyası Çikolatalı Çiçek Ekmek Tarifi



Deryanın dünyası izle, 8 Nisan 2015 deryanın dünyasında ne tarifler yayınlandı, deryanın dünyası tarifleri, deryanın dünyası hangi kanalda, deryanın dünyası Çikolatalı Çiçek Ekmek  tarifi, Çikolatalı Çiçek Ekmek nasıl yapılır, Çikolatalı Çiçek Ekmek nasıl yapılır, Çikolatalı Çiçek Ekmek malzeme listesi, Çikolatalı Çiçek Ekmek tarifi, Çikolatalı Çiçek Ekmek nasıl yapılır, Çikolatalı Çiçek Ekmek tarifi, 8 nisan çarşamba deryanın dünyası çikolatalı çiçek ekmek tarifi




Hafta içi her gün 12:50'de kanaltürk ekranlarında yayınlanan kadın programı Derya'nın Dünyası tarifleri yayınlandıktan hemen sonra sizlerle buluşuyor.

ÇİKOLATALI ÇİÇEK EKMEK

Malzemeler:
 1 adet yumurta
 1 çay bardağı ılık su
 1 çay bardağı sıvı yağ
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 adet yaş maya
 2 yemek kaşığı şeker
 Aldığı kadar un
Arası İçin:
 Çikolata kreması
 Üzeri için:
 yumurta sarısı

Hazırlanışı:
Ilık su, şeker ve maya karıştırılır. İçerisine yumurta,sıvı yağ,tuz ve alabildiği kadar un ilave edilerek yoğurulur. Yaklaşık 45 dakika mayalanmaya bırakılır.
Mayalanan hamur 4 bezeye ayrılır ilk beze servis tabağı büyüklüğünde açılır.Yağlı kağıt serilen pişirme kabına, açılan hamur koyulup üstüne çikolata sürülür.2. beze de aynı boyutta açılıp üstüne kapatılır ve çikolata sürülür. Bu işleme bezeler bitene kadar devam edilir ama en üste çikolata sürülmez.
Hamurun ortasına kase koyulup kenarları bıçakla 8 eşit parçaya kesilir ve her parça ikiye bölünür
Kesilen parçalar birbirine zıt yönde çevrilip iki parçanın ucu birleştirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}