Ardanın Mutfağı Tahinli Pekmezli Kek Tarifi 18 Nisan 2015



18 nisan ardanın mutfağı tarifleri, ardanın mutfağında bu hafta, ardanın mutfağı yemekleri, ardanın mutfağı hangi kanalda, ardanın mutfağı Tahinli Pekmezli Kek  tarifi, Tahinli Pekmezli Kek  nasıl yapılır, Ardanın Mutfağı 18 nisan 2015 Full İZle, Ardanın Mutfağı 18 nisan 2015 Yemek Tarifler, 18 nisan cumartesi Ardanın Mutfağı Tahinli Pekmezli Kek tarifi
 



 

Her hafta TV 8 ekranlarında  yapımı kolay ve birbirinden lezzetli tarifler sunulan Ardanın Mutfağı'nda hazırlanan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..


TAHİNLİ PEKMEZLİ KEK

Malzemeler:
3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
½ su bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı yoğurt
3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
½ su bardağı tahin
3 yemek kaşığı pekmez

Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağı – soğuk
1 su bardağı tahin
3 yemek kaşığı pekmez

Hazırlanışı:
Yumurta ve şekeri kıvam alıncaya kadar çırpılır. Yağ ve yoğurt eklenerek, çırpmaya devam edilir.
Ardından katı malzemeler eklenerek spatula ile iyice karıştırılır.
Harç ikiye bölünür yarısına tahin ve pekmez ilave edilir.
Yağlanmış kek kalıbına bir kaşık tahin pekmezli harçtan bir kaşık beyaz harçtan dökerek üst üste sıra sıra dökülür ve alacalı bir hal alması sağlanır.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirilir ve soğumaya bırakılır.

Sosu için
Tahin ısıtılır ve kenara alınıp pekmez ilave edilerek karıştırılır. Soğuk tereyağı parça parça ilave edilip sos bağlanır ve soğutulur.
Soğuyan kekin üzerine sos dökülerek servis edilir.

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}