Her hafta TV 8 ekranlarında yapımı kolay ve birbirinden lezzetli tarifler sunulan Ardanın Mutfağı'nda hazırlanan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
MUZLU KREMALI MİLFÖY
Malzemeler:
Kreması için: 2 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı süt
1 adet limon kabuğu rendesi
1 adet çubuk vanilya
2 adet muz
Pudra şekeri – üzeri için
Hazırlanışı:
Fırın tepsisinin üzerine yağlı kağıt serilerek milföyler üzerine dizilir.
Milföylerin üzerine de yağlı kağıt serilir milföyler fazla kabarmasın diye bir tane fırın tepsisi ağırlık yapması için üzerine yerleştirilir.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir.
Pişen milföyler soğuduktan sonra bir bıçak yardımıyla ikiye bölerek (yatay) inceltilir.
Krema için, tüm malzemeleri bir tencereye alınır ve kısık ateşte sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alıncaya dek pişirilir.
Soğuyan krema sıkma torbasına alınır. Bir milföyü önünüze alınır ve içerisine ince dilimlenmiş muz dizilir ve krema sıkılır. Ardından üzerine ikinci milföyü koyularak yeniden muz ve krema yerleştirilir. Son olarak en üste bir milföy daha koyup pudra şekeri serperek servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder