Ardanın Mutfağı Muzlu Kremalı Milföy Tarifi 25 Nisan 2015



25 nisan ardanın mutfağı tarifleri, ardanın mutfağında bu hafta, ardanın mutfağı yemekleri, ardanın mutfağı hangi kanalda, ardanın mutfağı Muzlu Kremalı Milföy tarifi, Muzlu Kremalı Milföy  nasıl yapılır, Ardanın Mutfağı 25 nisan 2015 Full İZle, Ardanın Mutfağı 25 nisan 2015 Yemek Tarifler, 25 nisan cumartesi Ardanın Mutfağı Muzlu Kremalı Milföy tarifi
 


 

Her hafta TV 8 ekranlarında  yapımı kolay ve birbirinden lezzetli tarifler sunulan Ardanın Mutfağı'nda hazırlanan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

MUZLU KREMALI MİLFÖY

Malzemeler:
Kreması için: 2 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı süt
1 adet limon kabuğu rendesi
1 adet çubuk vanilya
2 adet muz
Pudra şekeri – üzeri için

Hazırlanışı:
Fırın tepsisinin üzerine yağlı kağıt serilerek milföyler üzerine dizilir.
Milföylerin üzerine de yağlı kağıt serilir milföyler fazla kabarmasın diye bir tane fırın tepsisi ağırlık yapması için üzerine yerleştirilir.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir.
Pişen milföyler soğuduktan sonra bir bıçak yardımıyla ikiye bölerek (yatay) inceltilir.
Krema için, tüm malzemeleri bir tencereye alınır ve kısık ateşte sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alıncaya dek pişirilir.
Soğuyan krema sıkma torbasına alınır. Bir milföyü önünüze alınır ve içerisine ince dilimlenmiş muz dizilir ve krema sıkılır. Ardından üzerine ikinci milföyü koyularak yeniden muz ve krema yerleştirilir. Son olarak en üste bir milföy daha koyup pudra şekeri serperek servis edilir.

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}