Her hafta TV 8 ekranlarında yapımı kolay ve birbirinden lezzetli tarifler sunulan Ardanın Mutfağı'nda hazırlanan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
KIYMALI ENGİNAR
Malzemeler:
2 yemek kaşığı tereyağı
200 gr. dana kıyma
1 adet soğan
½ bağ dereotu
Tuz
Karabiber
4 adet enginar
2 su bardağı su
Zeytinyağı
Hazırlanışı:
Bir tavada tereyağını eritilir. Yemeklik doğranan soğanlar tavaya alınıp kavrulur. Ardından kıyma ilave edilir ve kavurmaya devam edilir.
Son olarak, tuz, bolca karabiber ve ince kıyılmış dereotu ilave edilip çevrilir ve kenara alınır.
Enginarlar bir tencereye yerleştirilir. Üzerlerine kıyma paylaştırılır, su ve zeytinyağı tencereye ilave edilerek kapağı kapatılır. 30 dk. kısık ateşte pişirilir.
Enginarlar pişince kenara alınır ve dinlendirilir. Üzerine dereotu serpilip servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder