8 Nisan 2015 Oktay Usta Yeşil Elma Kıtır Ekmek Salatası Tarifi



yeşil elma 8.04.2015 tarifleri, yeşil elma tarifler, oktay usta , oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta Kıtır Ekmek Salatası tarifi, yeşil elma Kıtır Ekmek Salatası nasıl yapılır, Kıtır Ekmek Salatası malzeme listesi, Kıtır Ekmek Salatası tarifi,Kıtır Ekmek Salatası nasıl yapılır, Kıtır Ekmek Salatası nasıl yapılır, Kıtır Ekmek Salatası tarifi, yeşil elma bugün, 8 nisan 2015 çarşamba yeşil elma tarifleri, 8 nisan 2015 çarşamba oktay usta tarifleri





Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.

KITIR EKMEK SALATASI

Malzemeler:
 2 paket kızarmış ekmek
 1 kase yoğurt
 3 çorba kaşığı mayonez
 Yarım çay bardağı zeytin yağı
 Tuz
Arası İçin:
 4 havuç
 1 kase kornişon turşu
Üzeri İçin:
 1 tutam dereotu
 1 tutam dereotu
 2 kırmızı biber
 4 haşlanmış yumurta

Hazırlanışı:
Havuçlar soyularak rendelenir. Tavaya zeytinyağı dökülür ve havuç yumuşayana kadar sotelenir. Daha sonra soğumaya bırakılır. 

Geniş bir kasede yoğurt, mayonez, zeytinyağı ve biraz  tuz  çırpma teliyle karıştırılır. Kızarmış ekmekler yoğurt sosuna tamamen batırılıp bulanır ve maşayla ekmekler alınır. Dikdörtgen cam fırın tepsisine ekmekler dizilir. Üzerine de kaşıkla biraz daha yoğurtlu sostan dökülür. Sotelenmiş havuç dökülerek yayılır. Kornişon turşular ince ince doğranıp havucun üzerine koyulur. Üzerine bir kat daha yoğurt sosuna bulanmış ekmek dizilir. Üstüne artan yoğurt sosu dökülür.


Haşlanmış yumurtaların beyazıyla sarısı ayrılır. İkisi de rendenin küçük kısmıyla ayrı kaplara rendelenir. Kırmızı biberler minik küp şeklinde doğranır. Salatanın üzerine verev olarak bir sıra beyaz yumurta, bir sıra sarı yumurta, bir sıra kırmızı biber ve bir sıra da dereotu koyulur. Bu şekilde servis edilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}