Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
2 paket kızarmış ekmek
1 kase yoğurt
3 çorba kaşığı mayonez
Yarım çay bardağı zeytin yağı
Tuz
Arası İçin:
4 havuç
1 kase kornişon turşu
Üzeri İçin:
1 tutam dereotu
1 tutam dereotu
2 kırmızı biber
4 haşlanmış yumurta
Hazırlanışı:
Havuçlar soyularak rendelenir. Tavaya zeytinyağı dökülür ve havuç yumuşayana kadar sotelenir. Daha sonra soğumaya bırakılır.
Geniş bir kasede yoğurt, mayonez, zeytinyağı ve biraz tuz çırpma teliyle karıştırılır. Kızarmış ekmekler yoğurt sosuna tamamen batırılıp bulanır ve maşayla ekmekler alınır. Dikdörtgen cam fırın tepsisine ekmekler dizilir. Üzerine de kaşıkla biraz daha yoğurtlu sostan dökülür. Sotelenmiş havuç dökülerek yayılır. Kornişon turşular ince ince doğranıp havucun üzerine koyulur. Üzerine bir kat daha yoğurt sosuna bulanmış ekmek dizilir. Üstüne artan yoğurt sosu dökülür.
Haşlanmış yumurtaların beyazıyla sarısı ayrılır. İkisi de rendenin küçük kısmıyla ayrı kaplara rendelenir. Kırmızı biberler minik küp şeklinde doğranır. Salatanın üzerine verev olarak bir sıra beyaz yumurta, bir sıra sarı yumurta, bir sıra kırmızı biber ve bir sıra da dereotu koyulur. Bu şekilde servis edilir.
KITIR EKMEK SALATASI
Malzemeler:
2 paket kızarmış ekmek
1 kase yoğurt
3 çorba kaşığı mayonez
Yarım çay bardağı zeytin yağı
Tuz
Arası İçin:
4 havuç
1 kase kornişon turşu
Üzeri İçin:
1 tutam dereotu
1 tutam dereotu
2 kırmızı biber
4 haşlanmış yumurta
Hazırlanışı:
Havuçlar soyularak rendelenir. Tavaya zeytinyağı dökülür ve havuç yumuşayana kadar sotelenir. Daha sonra soğumaya bırakılır.
Geniş bir kasede yoğurt, mayonez, zeytinyağı ve biraz tuz çırpma teliyle karıştırılır. Kızarmış ekmekler yoğurt sosuna tamamen batırılıp bulanır ve maşayla ekmekler alınır. Dikdörtgen cam fırın tepsisine ekmekler dizilir. Üzerine de kaşıkla biraz daha yoğurtlu sostan dökülür. Sotelenmiş havuç dökülerek yayılır. Kornişon turşular ince ince doğranıp havucun üzerine koyulur. Üzerine bir kat daha yoğurt sosuna bulanmış ekmek dizilir. Üstüne artan yoğurt sosu dökülür.
Haşlanmış yumurtaların beyazıyla sarısı ayrılır. İkisi de rendenin küçük kısmıyla ayrı kaplara rendelenir. Kırmızı biberler minik küp şeklinde doğranır. Salatanın üzerine verev olarak bir sıra beyaz yumurta, bir sıra sarı yumurta, bir sıra kırmızı biber ve bir sıra da dereotu koyulur. Bu şekilde servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder