Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 çay bardağı toz fındık
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
ustasından un ölçüsü
Üzeri İçin:
çilekli krem şanti
1,5 çay bardağı süt
böğürtlen
Hazırlanışı:
Yumurta ve toz şeker mikserle iyice çırpılır. Üzerine sıvı yağ, süt, toz fındık, kabartma tozu, vanilya ve alabildiği kadar un katılarak pürüzsüz bir kek hamuru yapılır. Hamur krema torbasına doldurularak minik kek kalıplarına dökülür. Önceden ısıtılan fırında pişirilir. Krem şanti ve süt mikserle iyice çırpılarak dolapta bekletilir.Piştikten sonra soğutulan keklerin üzerine dolapta bekletilen krem şanti sıkılır. Böğürtlenle süslenir.
BÖĞÜRTLENLİ KEK
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 çay bardağı toz fındık
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
ustasından un ölçüsü
Üzeri İçin:
çilekli krem şanti
1,5 çay bardağı süt
böğürtlen
Hazırlanışı:
Yumurta ve toz şeker mikserle iyice çırpılır. Üzerine sıvı yağ, süt, toz fındık, kabartma tozu, vanilya ve alabildiği kadar un katılarak pürüzsüz bir kek hamuru yapılır. Hamur krema torbasına doldurularak minik kek kalıplarına dökülür. Önceden ısıtılan fırında pişirilir. Krem şanti ve süt mikserle iyice çırpılarak dolapta bekletilir.Piştikten sonra soğutulan keklerin üzerine dolapta bekletilen krem şanti sıkılır. Böğürtlenle süslenir.
0 yorum:
Yorum Gönder