Kanaltürk ekranlarında her hafta Tijen Aktay'ın hazırladığı tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle buluşuyor.
MUZLU KOLAY PASTA
Malzemeler:
1paket kakaolu kek
4 adet muz
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2/3 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri İçin:
250 gr bitter çikolata
150 ml krema
100 gr beyaz çikolata
1 su bardağı iri çekilmiş fındık içi
Hazırlanışı:
Krema için şeker, süt, yumurta ve un karıştırılarak kısık ateşte kıvamını alana kadar pişirilir. İçerisine
vanilya ve tereyağı eklenerek mikser ile iyice çırpılır.
Kek enine ortadan ikiye kesilerek kenarları düzeltilir. Daha sonra dikdörtgen şeklinde uzunlamasına kesilir. Üzerine krema torbasına doldurulan krema sıkılır. Kremanın üzerine kenarları kesilen uzun muz yerleştirilir.
Hazır krema ısıtılıp ocaktan alınır içerisine çikolata eklenip eriyene kadar karıştırılır.
Muzların üzerine gerekirse 3-4 kere soğumaya yakın olan çikolata gezdirilir ve donması beklenir. Donmaya yakın kenarlarına fındıklar serpilerek yapışması sağlanır. İyice soğuduktan sonra üzerine benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata gezdirilir. Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder