Kanaltürk ekranlarında her hafta Tijen Aktay'ın hazırladığı tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle buluşuyor.
KUĞU KURABİYE
Malzemeler:
- 1 yumurta
- 200 gr oda sıcaklığında tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Aldığı kadar un
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı pudra şekeri
Yumurta, oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı ve pudra şekeri iyice karıştırılır. İçerisine vanilya ve alabildiği kadar un eklenip ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
Tezgaha yağlı kağıt serilip yağlı kağıdın üzerinde hamur yarım santim kalınlığında açılır.
Ağzı geniş bir kase ile yuvarlaklar kesilir. Yuvarlak şekil ortadan ikiye bölünür ve tepsiye alınır.
Yuvarlağın düz kısmından yarım santim kalınlığında ortasına kadar kafası için kesilir ve dışa doğru yavaşça açılır, göz için baş kısmının ucuna damla çikolata yapıştırılır.
Kuyruk için yuvarlak kısma kesikler atılır.185 derecede hafif kızarana kadar pişirilir.
İyice soğuyunca servis için üzerine pudra şekeri serpilir.
0 yorum:
Yorum Gönder