Kanaltürk ekranlarında her hafta Tijen Aktay'ın hazırladığı tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle buluşuyor.
ELMALI PASTA
Malzemeler:
Hamuru için:
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 5-6 adet sert elma
- 2-3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
- Yarım su bardağı ince çekilmiş fındık içi
- Yarım su bardağı kuru üzüm
- 2 çay kaşığı tarçın
- 100 gr eritilmiş bitter çikolata
- 1 çay bardağı renkli şekerlemeler
- 1 çay bardağı file antep fıstığı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
İç harç için elmalar rendelenerek suyu sıkılır ve üzerine tarçın ve şeker eklenerek tavada suyunu çekene kadar pişirilir. Daha sonra üzerine üzüm, fındık ve ceviz eklenerek altı kapatılır ve soğumaya bırakılır.
Kek için yumurta ile şeker yumurta kabarıncaya kadar çırpılır. üzerine un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek karıştırılır. Yağlı kağıt serilen fırın tepsisinde pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine elmalı harç yayılarak rulo şeklinde sarılır. Üzeri çikolata, antep fıstığı, renkli şekerlemeler ve pudra şekeriyle süslenir.
0 yorum:
Yorum Gönder