Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
HANIM KEBABI
Malzemeler:
Köfteler için:
500 gr dana kıyma
1,5 bardak kısırlık bulgur
2 kuru soğan
2 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tuz
Sosu İçin:
5 domates
10 sivri biber
yarım çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı:
Soğanlar rondoda doğranarak bulgur, kıyma,pul biber, karabiber, ve tuz ile birlikte iyice yoğrulur ve köfteler hazırlanarak sıvı yağda kızartılır.Biberler iri doğranarak sıvı yağda kızartılır. Domateler küçük küçük doğranarak ayrı bir sos tenceresinde pişirilir. Sunum kabına köfteler alınır kenarlarına kızartılan biberler koyulur. Üzerine domates sosu gezdirilerek servis edilir.
DOLANGER TATLISI
Malzemeler:
Hamuru için:
1 çay kaşığı karbonat
yarım limon suyu
2 yumurta
1 bardak yoğurt
1 bardak sıvı yağ
1 bardak süt
1 fiske tuz
aldığı kadar un
İç harcı için:
2 bardak ceviz
Şerbeti İçin:
5 bardak şeker
5 bardak su
2-3 damla limon suyu
Hazırlanışı:
Hamur malzemeleri karıştırılarak yoğurulur ve dinlendirilir.Şerbet malzemeleri kaynatılarak soğumaya bırakılır.Cevizler rondoda ufalanır. Hamur dinlendikten sonra 12 bezeye ayrılır.Oklava ile bezeler ince bir şekilde açılır ve hazırlanan yufka ortadan ikiye kesilir.Yuvarlak kısmından oklavayla sarılır aralarına ceviz serpilerek.Yufka her iki ucundan ortaya doğru oklavanın üzerinde büzülür ve oklava içerisinden çekilir ve tepsiye yerleştirilir. Tereyağı eritilerek hazırlanan talının üzerine gezdirilerek 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir. Fırından çıkınca sıcak baklavaya soğuk şerbet dökülür.
KÖMBE
Malzemeler:
Kuşbaşı etli harcı için:
750 gr kuzu kuşbaşı
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
Kıymalı harç için:
500 gr dana kıyma
3 kuru soğan
2 kaşık tereyağı
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 kaşık biber salçası,
1 çay kaşığı tuz
Kavut için:
4 kaşık tereyağı
3 kaşık un
2 bardak ceviz
Hamuru için:
2 kğ un
1 tatlı kaşığı tuz
su
Hazırlanışı:
Kuş başı et düdüklüde haşlanır.Soğanlar doğranarak tereyağı ile birlikte tavada kavrulur. İçerisine kıyma et ilave edilerek kavurmaya devam edilir.İçerisine biber salçası ve tuz ilave edilir ve altı kapatılır. Kavut için tencerede 4 kaşık tereyağı ile birlikte un kavrulur (akışkan bir kıvamda). Haşlanan kuş başı et tavaya alınarak tereyağında kavrulur ve altı kapatılır. Hamur için un, su ve tuz karıştırılarak yoğurulur.Hazırlanan hamurdan altı ve üstü için iki büyük beze ayrılır.Geri kalan hamur küçük bezelere ayrılır.İl önce altı için ayrılan hamur oklavayla çok ince olmayacak şekilde tepsinin boyutuna göre açılır. Yağlanmış fırın tepsisinin tabanına yerleştirilir.Üzerine kavut gezdirilir, ceviz serpilir. Daha sonra küçük beze ince bir şekilde açılarak üzerine kıymalı harçtan, diğer katına kuşbaşılı harçtan daha sonraki kata yine kavut ve ceviz serpilerek diğer yufkalar da aynı sıralamayla yapılmaya yufkalar bitene kadar devam edilir. En üstüne kalın yufkası da yerleştirildikten sonra bıçakla ortasına delikler açılır. En üstüne tereyağı sürülerek sıcak fırında pişirilir.
DÖVME ÇORBASI
Malzemeler:
3 parça tavuk eti
1 bardak dövme
1 bardak nohut
2 yemek kaşığı tereyağı
1 kuru soğan
yarım demet maydanoz
1 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
su
Hazırlanışı:
Tencerede tereyağı eritilir.Doğranmış soğanlar eklenerek kavrulur. İçerisine domates ve biber salçası ilave edilir. Doğranmış tavuk tavuk eti de katılarak biraz daha kavrulur. Daha sonra geceden ıslatılmış nohut ve dövme eklenerek üzerine su, karabiber, tuz ve pul biber eklenerek kaynamaya bırakılır.Piştikten sonra üzerine doğranmış maydanoz dökülerek servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder