Hafta içi her gün 11.30'da TRT 1'de ekrana gelen İyi Fikir Programı tarifleri, yayınlandıktan hemen sonra burada..
SULTAN PİLAVI
Malzemeler:
3 su bardağı baldo pirinç
50 gr tereyağı
2/3 yemek kaşığı sıvı yağ
5 su bardağı su
konserve bezelye
350 gr iri uzun dilim pastırma
4 adet kabak
1 büyük kase rendelenmiş kaşar peyniri
250 gr küp doğranmış kaşar peyniri
tuz
karabiber
zerdeçal yada safran
Hazırlanışı:
Tereyağı ve sıvı yağın içerisinde doğranmış soğanlar kavrulur. İçerisine pirinç eklenerek kavurmaya devam edilir.Daha sonra suda bir süre bekletilen safran suyu ile birlikte veya zerdeçal pirincin üzerine dökülür. Su ve tuz ilavesiyle pilav pişirilir. Altı kapatıldıktan sonra içine rendelenmiş kaşar peyniri eklenerek karıştırılır. Kek kalıbının içi yalanarak tost makinasında veya yağda uzunlamasına dilimlenerek kızartılan kabak ve uzun dilimlenmiş pastırmalar sıra sıra kalıbın kenarlarına yerleştirilir.İçerisine biraz pilav dökülür.Pilavın üstüne bezelye, bezelyenin üzerine de küp doğranmış kaşar peyniri yerleştirilerek kenarlardan sarkan kabak ve pastırmalar üzerine kapatılır.Fırında biraz pişirildikten sonra kalıptan çıkarılarak servis edilir.
Hazırlanışı:
Tereyağı ve sıvı yağın içerisinde doğranmış soğanlar kavrulur. İçerisine pirinç eklenerek kavurmaya devam edilir.Daha sonra suda bir süre bekletilen safran suyu ile birlikte veya zerdeçal pirincin üzerine dökülür. Su ve tuz ilavesiyle pilav pişirilir. Altı kapatıldıktan sonra içine rendelenmiş kaşar peyniri eklenerek karıştırılır. Kek kalıbının içi yalanarak tost makinasında veya yağda uzunlamasına dilimlenerek kızartılan kabak ve uzun dilimlenmiş pastırmalar sıra sıra kalıbın kenarlarına yerleştirilir.İçerisine biraz pilav dökülür.Pilavın üstüne bezelye, bezelyenin üzerine de küp doğranmış kaşar peyniri yerleştirilerek kenarlardan sarkan kabak ve pastırmalar üzerine kapatılır.Fırında biraz pişirildikten sonra kalıptan çıkarılarak servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder