24 Nisan 2015 tv8 Ver Fırına İzle - Ver Fırına 24 Nisan 2015 Tarifleri



24 Nisan 2015 tv8 Ver Fırına İzle - Ver Fırına 24 Nisan 2015 Tarifleri, 24.04.2015 tv8 Ver Fırına son bölüm izle,tv8 Ver Fırına son bölüm tarifleri 24 nisan 2015 , tv8 Ver Fırına tek parça full izle 24.04.2015 ,ver fırına haftanın birincisi kim oldu kim kazandı,24.04.2015 ver fırına tv8 tarifleri




Hafta içi her gün ekrana gelen Ver Fırına programında bulunan tariflere yayınlandıktan hemen sonra sitemizden ulaşabilirsiniz.

24 Nisan Melike Kül Kuru Dolma Tarifi

Malzemeler:
  • 10 adet kuru patlıcan
  • 10 adet kuru biber
  • birkaç parça eti sıyrılmış kuzu kemiği
  • 500 gr orta yağlı satır kıyması
  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • tane sumak
  • sıvı yağ
  • tereyağı
  • tuz
  • karabiber
  • pul biber
  • isot
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
Hazırlanışı:
  1. Fırın 280-290 dereceye ayarlanır fırının en altına güveç konur.
  2. Pirinçler 1-2 su yıkandıktan sonra kaynar suya konur ve yumuşamaya bırakılır.
  3. Tencerede su kaynatılır önce patlıcanlar sonra biberler yumuşayana kadar kaynatılır ve sıcak sudan çıkınca direk soğuk suya atılır.
  4. O arada bir cezvenin içinde 1 avuç kadar tane sumak kaynatılır.
  5. Soğanlar rendelenir suyu süzülür üzerine sarımsak rendelenir, 1 kaşık biber salçası, 1 kaşık domates salçası, 1/2 çay bardağı kadar sumak suyu, süzülen pirinçler, baharatları, tuz, sıvı yağı ve kıyması konur iyice harmanlanır.
  6. Patlıcan ve biberler üzerinde serçe parmak kalınlığında boşluk kalacak şekilde doldurulur ağızları kapatılır.
  7. Fırındaki güvecin içine kuzu kemikleri yerleştirilip üzerine dolmalar dizilir 1 çay bardağı kaynar su konur ağzı kapatılır ve 290 derece fırında buharlanmaya bırakılır.
  8. Bu arada 1 y.k biber salçası, 1 y.k domates salçası tereyağda güzelce kavrulur üzerine isteğinize göre kalan sumak suyundan ve baharatlardan eklenir tuzu katılır üzerine kaynar su dökülür 1 -2 dk kaynatılıp fırındaki dolmaların üzerine yavaş yavaş dökülür.
  9. Güvecin ağzı kapatılır fırında pişmeye bırakılır pirinçleri yumuşayana kadar pişirilir. Ayran ile servis yapılır.


24 Nisan Teknik Tarif Porsiyon Pasta
Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 2 çay bardağı şeker
  • 250gr erimiş tereyağı
  • 250 gr un
  • 1.5 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
Kreması için:
  • 150 gr krema
  • 250 gr fildişi damla çikolata
  • 1 çay bardağı kavrulmuş file fındık
  • 2 adet yaprak jelatin
Süslemesi için:
  • 1 su bardağı file fıstık
  • 2 yemek kaşığı çikolata kumu
Hazırlanışı:
  1. Yumurta ve şekeri iyice kabartın. Tereyağını yavaş yavaş yedirerek yumurtaya ilave edin.
  2. Un ve kabartma tozunu ekleyin ve biraz daha çırpın. Harcı eşit 2 parçaya bölün. Bir tanesinin içine kakao ve sütü ilave edip iyice çırpın. Küçük kare kalıplara dökün ve 200 derecede pişirin.
  3. Kremayı mikserde iyice kabartın.
  4. Jelatini suyun içine koyun ve yumuşayana kadar bekletin. Suyun içinden alın ve sos tenceresinde kısık ateşte eritin.
  5. Çikolatayı benmari yapın ve kabaran kremaya yavaş yavaş yedirin.
  6. Jelatini yavaş yavaş ilave edin. 3 yemek kaşığı kadar kenar ayırın. Kalan kremanın içerisine kavrulmuş file fındığı ilave edin ve karıştırın. Sıkma torbasına alın dolaba kaldırın.
  7. Pişen kekleri çember ile kesin. Her bir halka keki bıçakla pasta tabanı keser gibi ortasından ikiye ayırın.
  8. Çemberin içine siyah keki tabana yerleştirin. Kremadan biraz sıkın beyaz olanı yerleştirin. Üzerine bir kat daha krema sıkıp bir kek daha koyun ve üstte kalan boşluğa krema sıkın ve palet bıçağı ile düzleştirip çemberle birlikte buzlukta 3-4 dakika bekletin. Çıkardıktan sonra çemberi ısıtmak için ovalayın ve alttan dikkatli olarak bastırarak keki dışarıya çıkartın. Etrafına kremanızdan spatula yardımıyla sürün ve fıstıkları palet bıçağı ile pasta sıvar gibi yapıştırın. Üzerine çikolata kumlarını serpin ve servis edin.




PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}