24 Nisan 2015 Cuma Show Tv Nurselin Mutfağı İzle 24.04.2015



24 Nisan 2015 Show Tv Nurselin Mutfağı İzle 24.04.2015,Show Tv Nurselin Mutfağı 24 nisan 2015 cuma son bölüm izle , Show Tv Nurselin Mutfağı tek parça full izle 24 nisan 2015, nurselin mutfağı 24 nisan cuma tarifleri izle




Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..





LAZ BÖREĞİ

Malzemeler:
Hamuru İçin:
4 bardak un
1 yumurta
1 bardak süt
1 kaşık sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
su

İç Harcı İçin:
2 kg süt
1,5 bardak un
3 bardak şeker
4 yumurta
yarım bardak yoğurt
1 tatlı kaşığı karabiber

Şerbeti İçin:
1 bardak şeker
1 bardak su

Hazırlanışı:
İç harcı için süt, un, şeker karıştırılarak pişirilir. Ayrı bir kapta 4 yumurtanın beyazı, 2 yumurtanın sarısı alınarak içerisine yoğurt, karabiber eklenir ve mikserle çırpılır.İçerisine Pişen krema eklenerek biraz daha çırpılır. Soğumaya bırakılır.
Hamuru için, un, 1 yumurta, 1 bardak süt, sıvı yağ, tuz ve su ile yumuşak bir hamur yoğurulur.Bezelere ayrılan hamur nişasta yardımıyla açılır.Yağlanmış fırın tepsisine her katın arasına tereyağı gezdirilerek 4 kat yufka yayılır. Üzerine hazırlanan soğumuş krema yayılarak üzerine, açılarak arasına yağ sürülen 3 yufka yayılır.En üstüne de tereyağı sürülerek dilimlenir ve 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir. Üzerine daha önceden hazırlanmış olan şerbet dökülerek servis edilir.



TOP MISIR EKMEĞİ

Malzemeler:
5 bardak mısır unu
2,5 bardak yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
2 bardak ılık su

Kızartmak için:
sıvı yağ

Hazırlanışı:
mısır unu,yoğurt,tuz ve ılık su ile yumuşak bir hamur yoğurulur. Tavada sıvı yağ kızartılarak içerisinde köfte şekli verilen hamurlar kızartılır. Afiyet olsun.



TURŞULU PİLAV

Malzemeler:
1 kase fasulye turşusu
4 bardak pirinç
2 kuru soğan
1 tutam maydanoz
2 kaşık tereyağı
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
6 bardak su

Hazırlanışı:
Yemeklik doğranan soğanlar tavada yağ ile birlikte kavrulur.İçerisine yıkanıp süzülmüş pirinçler katılarak kavurmaya devam edilir.6 bardak su ve tuz ilave edilerek pişmeye bırakılır.  Pişen pilava doğranmış turşu, karabiber ve pul biber eklenerek karıştırılır ve servis edilir.



HAMSİ KÖFTESİ

Malzemeler:
1 kg hamsi
1 bağ pazı
yarım demet maydanoz
2 bardak mısır unu
2 kuru soğan
2 yumurta
1 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için:
sıvı yağ

Hazırlanışı:
Doğranmış soğan, pazı, maydanoz, mısır unu, yumurta ,karabiber, tuz, pul biber ve temizlenip doğranmış hamsiler iyice yoğurulur. Daha sonra köfteden biraz büyük olacak bir şekil verilerek sıvı yağda kızartılır. Sıcak olarak servis edilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}