24 nisan 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 24 nisan cuma nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 24 nisan 2015 nurselin mutfağı Laz Böreği nasıl yapılır, 24 nisan 2015 nurselin mutfağı Laz Böreği tarifi, Laz Böreği malzemeleri, Laz Böreği nasıl pişirilir, Laz Böreği nasıl yapılır, nurselin mutfağı Laz Böreği, Nurselin mutfağı cuma yemekleri, Nurselin Mutfağı 24.04.2015 Laz Böreği Tarifi Artvin Hopa
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Laz Böreği tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
Hamuru İçin:
4 bardak un
1 yumurta
1 bardak süt
1 kaşık sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
su
İç Harcı İçin:
2 kg süt
1,5 bardak un
3 bardak şeker
4 yumurta
yarım bardak yoğurt
1 tatlı kaşığı karabiber
Şerbeti İçin:
1 bardak şeker
1 bardak su
Hazırlanışı:
İç harcı için süt, un, şeker karıştırılarak pişirilir. Ayrı bir kapta 4 yumurtanın beyazı, 2 yumurtanın sarısı alınarak içerisine yoğurt, karabiber eklenir ve mikserle çırpılır.İçerisine Pişen krema eklenerek biraz daha çırpılır. Soğumaya bırakılır.
Hamuru için, un, 1 yumurta, 1 bardak süt, sıvı yağ, tuz ve su ile yumuşak bir hamur yoğurulur.Bezelere ayrılan hamur nişasta yardımıyla açılır.Yağlanmış fırın tepsisine her katın arasına tereyağı gezdirilerek 4 kat yufka yayılır. Üzerine hazırlanan soğumuş krema yayılarak üzerine, açılarak arasına yağ sürülen 3 yufka yayılır.En üstüne de tereyağı sürülerek dilimlenir ve 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir. Üzerine daha önceden hazırlanmış olan şerbet dökülerek servis edilir.
LAZ BÖREĞİ
Malzemeler:
Hamuru İçin:
4 bardak un
1 yumurta
1 bardak süt
1 kaşık sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
su
İç Harcı İçin:
2 kg süt
1,5 bardak un
3 bardak şeker
4 yumurta
yarım bardak yoğurt
1 tatlı kaşığı karabiber
Şerbeti İçin:
1 bardak şeker
1 bardak su
Hazırlanışı:
İç harcı için süt, un, şeker karıştırılarak pişirilir. Ayrı bir kapta 4 yumurtanın beyazı, 2 yumurtanın sarısı alınarak içerisine yoğurt, karabiber eklenir ve mikserle çırpılır.İçerisine Pişen krema eklenerek biraz daha çırpılır. Soğumaya bırakılır.
Hamuru için, un, 1 yumurta, 1 bardak süt, sıvı yağ, tuz ve su ile yumuşak bir hamur yoğurulur.Bezelere ayrılan hamur nişasta yardımıyla açılır.Yağlanmış fırın tepsisine her katın arasına tereyağı gezdirilerek 4 kat yufka yayılır. Üzerine hazırlanan soğumuş krema yayılarak üzerine, açılarak arasına yağ sürülen 3 yufka yayılır.En üstüne de tereyağı sürülerek dilimlenir ve 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir. Üzerine daha önceden hazırlanmış olan şerbet dökülerek servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder