Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
YUFKALI KÖFTE
Malzemeler:
6 adet yufka
500 gram dana kıyma
1 adet kuru soğan
Biraz su
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Sos İçin:
2 adet domates
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı pul biber
Hazırlanışı:
Rendelenmiş soğan, kıyma, karabiber, tuz ve su ile köfte yoğurulur.
Yufka tezgaha serilerek üzerine yağ sürülür ve katlanır. Uzun kısmına kıymalı harçtan yayılır ve kenarları içe katlanarak rulo yapılır. Hazırlanan rulo 2 parmak kalınlığında kesilerek çöp şişlere dizilir. Yağlı kağıt serili tepsiye dizilerek 180 derece fırında kızaran kadar pişirilir.
Sos için domates rendelenerek, sarımsak ve pul biber ile pişirilir.Pişen yufkalı köftelerle servis edilir.
Malzemeler:
Süt tencereye alınır. İçerisine şeker, un ve nişasta koyulur. 1 yumurta kırılır ve çırpılarak muhallebisi pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınır ve tereyağı eklenip eritilir. Soğumaya bırakılır.
Geniş bir kaba 2 yumurta kırılır. İçerisine süt ve sıvı yağ koyulur. Kabartma tozu ve tuz eklenir. Yarım çay bardağı zeytinyağı ilave edilip ortalama 2 bardak unla çırpılıp hamuru hazırlanır. Üzerine peçete ile sıvı yağ gezdirilen tavaya küçük bir kepçe ile bırakılarak arkalı önlü pişirilir.
1 paket süt kreması ocağa alınır. Kaynamadan içine bitter çikolata atılıp eritilir ve sosu hazırlanır.
Pişen 3 kat hamurun arasına muhallebi sürülür ve muz konup sunum tabağına alınır. Üzerine hazırlanan çikolatalı sosu gezdirilir ve çilekle süslenerek servis edilir.
PANKEK
Malzemeler:
KREMASI İÇİN.
yarım litre süt.
2 su bardağı un.
2 adet yumurta.
2 çay bardağı süt.
yarım paket kabartma tozu.
yarım çay kaşığı tuz.
1 çay bardağı ayçiçek yağı.
yarım çay bardağı zeytinyağı
İÇİ İÇİN.
2 adet yumurta.
2 çay bardağı süt.
yarım paket kabartma tozu.
yarım çay kaşığı tuz.
1 çay bardağı ayçiçek yağı.
yarım çay bardağı zeytinyağı
İÇİ İÇİN.
yarım kilo çilek.
2 adet muz.
SOSU İÇİN.
2 adet muz.
SOSU İÇİN.
160 g bitter çikolata.
1 paket taze krema.
HAZIRLANIŞI
1 paket taze krema.
HAZIRLANIŞI
Geniş bir kaba 2 yumurta kırılır. İçerisine süt ve sıvı yağ koyulur. Kabartma tozu ve tuz eklenir. Yarım çay bardağı zeytinyağı ilave edilip ortalama 2 bardak unla çırpılıp hamuru hazırlanır. Üzerine peçete ile sıvı yağ gezdirilen tavaya küçük bir kepçe ile bırakılarak arkalı önlü pişirilir.
1 paket süt kreması ocağa alınır. Kaynamadan içine bitter çikolata atılıp eritilir ve sosu hazırlanır.
Pişen 3 kat hamurun arasına muhallebi sürülür ve muz konup sunum tabağına alınır. Üzerine hazırlanan çikolatalı sosu gezdirilir ve çilekle süslenerek servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder