samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta İncikli Pilav tarifi, yeşil elma İncikli Pilav nasıl yapılır, İncikli Pilav malzeme listesi, İncikli Pilav tarifi, İncikli Pilav nasıl yapılır, İncikli Pilav nasıl yapılır, İncikli Pilav tarifi, yeşil elma bugün, 20 nisan 2015 pazartesi yeşil elma tarifleri, 20 nisan 2015 pazartesi oktay usta tarifleri, evde İncikli Pilav nasıl yapılır
Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
5 kuzu incik
2 defne yaprağı
1 soğan
1 havuç
tane karabiber
zeytinyağı
tuz
su
Pilavı İçin:
3 su bardağı pirinç
1 kırmızı biber
1 kase mısır
2 çorba kaşığı tereyağı
tuz
su
Üzeri İçin:
4 domates
5 yeşil biber
Hazırlanışı:
Tencerede biraz zeytinyağı ile birlikte kuzu incikler çevrilir. Kızarınca iri doğranmış soğan ve havuç ilave edilir. Sıcak suyu eklenir. Tane karabiber ve defne yaprakları ve tuz koyularak pişmeye bırakılır. 1,5 saat kadar pişirilir. Kapağı kapalı %90 oranında pişmiş olan incikleri fırına girebilen tencerede, kapağı açık olarak,önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yarım saat pişirilir.
Pilavı için, pilav tenceresinde zeytinyağında yıkanmış pirinç ocakta karıştırılır. Küçük küp doğranmış kırmızı biber ve tereyağı ilave edilerek iyice kavrulur. Son olarak mısır, tuz ve sıcak su eklenerek pişirilir.
Servis tabağına pilav koyulur. Üzerine incikleri dizilir. Domates ve biberler iri doğranır. Tavada biraz zeytinyağı ile sotelenir. Servis tabağının kenarlarına domates ve biber koyularak servis edilir.
İNCİKLİ PİLAV
5 kuzu incik
2 defne yaprağı
1 soğan
1 havuç
tane karabiber
zeytinyağı
tuz
su
Pilavı İçin:
3 su bardağı pirinç
1 kırmızı biber
1 kase mısır
2 çorba kaşığı tereyağı
tuz
su
Üzeri İçin:
4 domates
5 yeşil biber
Hazırlanışı:
Tencerede biraz zeytinyağı ile birlikte kuzu incikler çevrilir. Kızarınca iri doğranmış soğan ve havuç ilave edilir. Sıcak suyu eklenir. Tane karabiber ve defne yaprakları ve tuz koyularak pişmeye bırakılır. 1,5 saat kadar pişirilir. Kapağı kapalı %90 oranında pişmiş olan incikleri fırına girebilen tencerede, kapağı açık olarak,önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yarım saat pişirilir.
Pilavı için, pilav tenceresinde zeytinyağında yıkanmış pirinç ocakta karıştırılır. Küçük küp doğranmış kırmızı biber ve tereyağı ilave edilerek iyice kavrulur. Son olarak mısır, tuz ve sıcak su eklenerek pişirilir.
Servis tabağına pilav koyulur. Üzerine incikleri dizilir. Domates ve biberler iri doğranır. Tavada biraz zeytinyağı ile sotelenir. Servis tabağının kenarlarına domates ve biber koyularak servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder