Haftaiçi her gün ekrana gelen Ver Fırına programında bulunan tariflere yayınlandıktan hemen sonra sitemizden ulaşabilirsiniz.
Bugün yarışmacılar "fırında soslu yemekler" hazırlayacaklar..
Susamlı Örgü Çörek Tarifi:
450-500 gr un
1 yumurta
1 yumurta sarısı (üzerine)
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
İçine: 1 su bardağı susam, yarım su bardağı sıvı yağ
Un, yumurta, süt, yoğurt, sıvı yağ,maya,şeker ve tuzu yoğurup dinlendirin.
60 derece fırında cam kasede mayalandırın
Hamuru 3 eşit parçaya bölüp bezeler yapın. Her hamuru ince açıp içerisine susam yayın ve rulo şeklinde yuvarlayın. 3 hamurunda üste gelecek kısımlarını bıçakla uzunlamasına 3 çizgi atın ve örün.
Üzerine yumurta sarısı sürüp 190 derece pişirin.
Tahsin'in Mantar Soslu Dana Sarma Tarifi
3 adet 100er gr dövülmüş bonfile
200 gr mantar
200 gr kaşar
3 diş sarımsak
150 gr arpacık soğan
50 gr taze fesleğen
50şer gr kekik ve biberiye
tereyağ
sıvıyağ
100 gr kırmızı et suyu
200 gr krema
Zyağı kekik fesleğen ve yağı bir kaba koyarak baharatları ince ince kıyarak marine sosu hazırlayın ve etleri içinde bekletin.(20 dakika) Daha sonra kaşarı rendeleyin ve eti pandispanya olarak kullanarak üzerine kaşarı krema gibi sürün. Dolma gibi sarın ve iki ucunu da bağlayın. Marine sosuyla beraber 250 derece fırında kurumadan 20dk pişirin. Arpacık soğanı sarımsağı tereyağı ile kavurun. Jülyen doğradığınız mantarı da içine ekleyin. 2 dk kavurub et suyu ekleyerek 2 dk daha pişirin. Az sıvıyağı ekleyin ve baharatların kalan yarısını ince kıyın.Sosu tuzu biberi de ekleyin ve en son kremayı dökün. Karıştırarak kremayı çektirin.Ocaktan almaya yakın 1 kaşık tereyağı ekleyin.
0 yorum:
Yorum Gönder