17 Nisan 2015 Cuma Show Tv Nurselin Mutfağı İzle 17.04.2015



17 Nisan 2015 Show Tv Nurselin Mutfağı İzle 17.04.2015,Show Tv Nurselin Mutfağı 17 nisan 2015 cuma son bölüm izle , Show Tv Nurselin Mutfağı tek parça full izle 17 nisan 2015, nurselin mutfağı 17 nisan cuma tarifleri izle




Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..




PEYNİR SEMSEĞİ

Malzemeler:
Hamuru İçin:
4 bardak un
3 kaşık yoğurt
4 kaşık sıvı yağ
1 fiske tuz ve su

İç harcı için:
yarım kg tuzsuz peynir

Şerbeti İçin:
3 bardak şeker
2 bardak su

Hazırlanışı:
un, yoğurt, sıvı yağ, tuz ve su karıştırılarak yumuşak bir hamur yoğrulur. Hamur iki bezeye ayrılarak ince açılır. Açılan hamurdan yuvarlak kalıpla hamurlar kesilerek arasına suyu süzülerek doğranmış peynir koyularak yarım ay şeklinde kapatılır.Kızgın yağda kızartılır.Şerbet için su ve şeker kaynatılır ve soğutulur. Sıcak peynir tatlısı şerbete bandırılarak servis edilir.


NOHUTLU KÖFTE

Malzemeler:
1,5 bardak nohut
2 bardak çiriş
1 bardak köftelik bulgur
2 kuru soğan
4 kırmızı biber
1 domates
8 çay kaşığı isot
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Salatası için:
1 bardak koruk suyu
3 kırmızı biber
3 domates
3 salatalık
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kuru nane

Hazırlanışı:
Bulgur, isot ve çiriş sıcak su ile ıslatılarak yumuşamaya bırakılır. Biber, domates ve soğan ince doğranarak, soğan az tuz ile karıştırılır. Islatılarak yumuşayan bulgurlu harç özleşene kadar yoğrulur.
Bir gece önce ıslatıldıktan sonra tuz, karabiber, haşlanan nohut robottan geçirilerek bulgurlu harca ilave edilerek biraz daha yoğurulur.Yoğrulan hamurdan bezeler alınıp içli köfte gibi açılır ve iç harçtan koyularak kapatılır. Hazırlanan köfteler kaynar tuzlu suda haşlanır.
 Salata için domates, biber, salatalık ve sarımsak küçük küçük doğranır. İçerisine koruk suyu ve nane katılarak karıştırılır. Haşlanan köftelerin yanında servis edilir.


DÖVMEÇ

Malzemeler:
5 adet kurutulmuş yufka
yarım kg köy peyniri
3 kırmızı biber
6 sivri biber
2 kuru soğan
3 domates
1 demet maydanoz
yarım demet semizotu
yarım demet taze nane
2 kaşık isot
2 salatalık
yarım demet marul

Hazırlanışı:
Biberler, domates, soğan, maydanoz, semizotu, nane, marul ve salatalık küçük küçük doğranır ve yoğurma kabına alınır. İçerisine ezilmiş köy peyniri, isot, tuz ve iyice ufaltılmış köy yufkaları eklenerek  yoğurulur. Daha sonra elde sıkımlar yapılarak servis edilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}