08 Nisan 2015 tv8 Ver Fırına İzle - Ver Fırına 08 Nisan 2015 Salih'in Somon Fleto Tarifi
- 1 kilo soğan
- 200 gr mavi haşhaş
- Yarım kg. mantar
- 1 çay bardağı ceviz
- 3 kırmızı kapya biber
- Yarım demet roka
- 1 su bardağı aşurelik buğday
- 200 gr krema
- Yarım demet maydanoz
- Karışık akdeniz yeşillikleri
- 200 gr. tereyağı
- Yarım demet dereotu
- 10 çeri domates
SOMONLARIMIZI DERİLERİNDEN AYIRIP TUZ VE ZEYTİNYAĞI İLE MARİNE EDİYORUZ. MARİNE EDİLEN BALIKLARIMIZI, İKİ TARAFINA DA YAPIŞACAK ŞEKİLDE BOL HAŞHAŞA BATIRIYORUZ VE YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE KOYUP 170 DERECEDE 20 DK PİŞİRİYORUZ.BİR TENCEREDE BUĞDAYLARIMIZI İYİCE HAŞLIYORUZ. AYRI BİR TAVADA BİBER,MANTAR VE KREMAYI PİŞİRİYORUZ VE PİŞEN BUĞDAYLARI BU KARIŞIMA EKLEYİP KREMA ÇEKENE KADAR PİŞİRİYORUZ. PİŞTİKTEN SONRA ÜZERİNE MAYDANOZ SERPİYORUZ. SERVİS TABAĞINA BUĞDAY YATAĞINI YAYIP ÜZERİNE HAŞHAŞLA PİŞMİŞ SOMON DİLİMLERİNİ KOYUYORUZ.
0 yorum:
Yorum Gönder