06 Nisan 2015 tv8 Ver Fırına İzle - Ver Fırına Salih Sadıkoğlu Fırın Ağzı Tarifi
1 KG dövülmemiş kuzu pirzola
3-4 domates
5-6 sivri biber
100 GR kuyruk yağı
1 yemek kaşığı tereyağı
6-7 diş sarımsak
Kırmızı biber, karabiber, tuz,kekik
2 yemek kaşığı domates salçası ve biber
salçası
Güveç kabının içine dövülmemiş pirzolaları
dizin. Etlere domates, iri doğranmış sivri biber ve sarımsakları dizin. Salça
ve baharatları karıştırarak sulandırın. Karışımları etlerin üzerine dökün. En
üzerine ince doğranmış kuyruk yağlarını dizin 200derecede 20dk pişirin.
Pilavı
2 su bardağı baldo pirinç
1 soğan
2 yemek kaşığı çam fıstığı
2 yemek kaşığı kuş üzümü
50 gr tereyağı
Yenibahar, tarçın, tuz, nane, karabiber,
pul biber
Tereyağı eritilir, fıstıklar kavrulur.
Soğanlar eklenir, sotelenir ve pirinçte eklenir. Suda bekleyen kuş üzümleri
konarak baharatlar ilave edilir ve su da eklenip kısık ateşte pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder