Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
500 gr kıyma
1 soğan
1 tutam maydanoz
1 yumurta
galeta unu
tuz
karabiber
kekik
Pilav İçin:
2,5 su bardağı iri bulgur
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
tuz
su
zeytinyağı
Garnitürü İçin:
kırmızı soğan
maydanoz
kiraz domates
Hazırlanışı:
Karıştırma kabına kıymayı alıyoruz, yumurtasını kırıyoruz. Soğanını rendeliyoruz. Maydanozu incecik doğruyoruz ve ilave ediyoruz. Tuz ve karabiberini ekleyerek harcımızı yoğuruyoruz. Kıvamını ayarlamak için galeta unu koyuyoruz ve yoğuruyoruz. Köfte harcından parçaları koparıyoruz ve şekillendiriyoruz.
Pilavı için, pilav tenceresine biraz zeytinyağı döküp bulguru kavurmaya başlıyoruz. Tereyağını ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz. Salçaları da ekleyip kavuruyoruz ve sıcak suyunu döküyoruz. Tuz atıyoruz ve kapağını kapatarak kısık ateşte pişiriyoruz. Köfteleri zeytinyağı döktüğümüz tavada kızartıyoruz. Kırmızı soğanı ve maydanozu doğruyoruz. Bir kasede karıştırıyoruz. Servis ederken, bulgur pilavını, sıvıyağla yağladığımız baton kek kalıbına dolduruyoruz. Servis tabağına ters çeviriyoruz. Kenarlara köfteleri diziyoruz, salatayı koyuyoruz. Kiraz domatesleri ikiye kesip koyarak servis ediyoruz.
KÖFTELİ PİLAV
Malzemeler:
500 gr kıyma
1 soğan
1 tutam maydanoz
1 yumurta
galeta unu
tuz
karabiber
kekik
Pilav İçin:
2,5 su bardağı iri bulgur
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
tuz
su
zeytinyağı
Garnitürü İçin:
kırmızı soğan
maydanoz
kiraz domates
Hazırlanışı:
Karıştırma kabına kıymayı alıyoruz, yumurtasını kırıyoruz. Soğanını rendeliyoruz. Maydanozu incecik doğruyoruz ve ilave ediyoruz. Tuz ve karabiberini ekleyerek harcımızı yoğuruyoruz. Kıvamını ayarlamak için galeta unu koyuyoruz ve yoğuruyoruz. Köfte harcından parçaları koparıyoruz ve şekillendiriyoruz.
Pilavı için, pilav tenceresine biraz zeytinyağı döküp bulguru kavurmaya başlıyoruz. Tereyağını ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz. Salçaları da ekleyip kavuruyoruz ve sıcak suyunu döküyoruz. Tuz atıyoruz ve kapağını kapatarak kısık ateşte pişiriyoruz. Köfteleri zeytinyağı döktüğümüz tavada kızartıyoruz. Kırmızı soğanı ve maydanozu doğruyoruz. Bir kasede karıştırıyoruz. Servis ederken, bulgur pilavını, sıvıyağla yağladığımız baton kek kalıbına dolduruyoruz. Servis tabağına ters çeviriyoruz. Kenarlara köfteleri diziyoruz, salatayı koyuyoruz. Kiraz domatesleri ikiye kesip koyarak servis ediyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder