02 Nisan 2015 Nurselin Mutfağı Kıbrıs Tatlısı Tarifi



02 nisan 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 02 nisan perşembe nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 02 nisan 2015 nurselin mutfağı Kıbrıs Tatlısı nasıl yapılır, 02 nisan 2015 nurselin mutfağı Kıbrıs Tatlısı tarifi, Kıbrıs Tatlısı malzemeleri, Kıbrıs Tatlısı nasıl pişirilir, Yelpaze Patates nasıl yapılır, nurselin mutfağı Bursa yemekleri,





Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Kıbrıs Tatlısı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..


KIBRIS TATLISI

Malzemeler:
Keki İçin:
4 yumurta
yarım havuç
1 fincan şeker
1 fincan sıvı yağ
1 fincan galeta unu
1 fincan hindistan cevizi
1 fincan dövülmüş ceviz

Şerbeti İçin:
2,5 fincan su
2,5 fincan şeker

Kreması İçin:
2,5 bardak süt
yarım fincan toz şeker
yarım fincan mısır nişastası
1 paket krem şanti

Hazırlanışı:
kek için bütün malzemeler çırpılarak içerisine rendelenmiş havuç da ilave edilerek yağlanmış fırın tepsisine dökülür ve 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir ve soğutulur.Bu arada kreması için süt, şeker, nişasta pişirlerek soğutulur ve üzerine krem şanti eklenerek kıvam alması için mikserle çırpılır.Şerbet pişirilerek sıcak bir halde soğuk kekin üzerine gezdirilir ve çekmesi beklenir.Şerbetli kekin üzerine hazırlanan krema iyice yayılır.Biraz dolapta soğutularak dilimlenir. Üzerine kakao serpilerek servis edilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}